<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Myynninmaailman blogi

Päätöksenteon psykologia – tunnista 4 vaihetta, joista on apua muutoksen johtamiseen ja myyntityöhön

Kirjoittanut Kati Viikilä on 02.11.2017

Jokainen ihminen tekee päätöksiä samalla tavalla. Ymmärtääksesi asiakkaidesi päätöksentekoprosessia ja saadaksesi alaisille läpi organisaatiossa vaadittavia muutoksia, sinun tulee ymmärtää ja tunnistaa päätöksenteon eri vaiheet. Ymmärtämällä missä vaiheessa päätöksentekijä on, osaat käyttää oikeaa strategiaa vaikuttaaksesi häneen.

Lue lisää

4 haastetta, jotka B2B-myynnin johtajan tulee selättää pärjätäkseen ostamisen murroksessa

Kirjoittanut Markus Jokinen on 13.10.2017

Myynti ja markkinointi on muuttunut rajua vauhtia B2B-liiketoiminnan saralla. Esimerkiksi globalisaatio on kiristänyt jo aiemmin kilpailua huomattavasti, mutta viime aikoina erityisesti digitalisaatio on vaikuttanut siihen, kuinka B2B-päättäjät ostavat. Elämme nykyään ostajan aikakautta. Aiemmin myyjä ja myyntiorganisaatio pystyivät vahvasti hallitsemaan asiakkaan ostoprosessia, mutta nykyään perinteisillä myynnin ja markkinoinnin keinoilla suuri osa asiakkaan ostoprosessista jää kokonaan myyntiorganisaation ulottumiin. Myynnin johtajan onkin tärkeä huomioida erityisesti muutama muutos ja vaatia kehitystä myös yrityksensä markkinointiosastolta.

Lue lisää

Myyntitiimimme Tampereella vahvistuu - tervetuloa Kalle!

Kirjoittanut Myynninmaailma on 29.05.2017

Myynnin maalipaikat vaativat ketteryyttä ja nopeutta. Tuoreet jalat ja nuoruuden into vievät monesti pitkälle, mutta usein rinnalle kaivataan lisäksi kokemuksen tuomaa varmuutta ja pelinlukutaitoa. Vahvistusta ja pelisilmää joukkueeseemme tuo Myynninmaailman tiimin uusin jäsen, Kalle Teliranta.

Lue lisää

Myynnin ja markkinoinnin tavoitteet ja tunnusluvut

Kirjoittanut Juuso Hietikko on 09.05.2017
Mittaaminen auttaa yritystä saamaan markkinoinnista ja myynnistä kaiken mahdollisen hyödyn irti. Ilman tavoitteita mittaaminen on kuitenkin mahdotonta. Siksi myynnille ja markkinoinnille tulisikin asettaa hyvin konkreettisia tavoitteita. Erityisesti digimarkkinoinnissa tavoitteiden määritteleminen on palkitsevaa, koska digimarkkinointi on yksi helpoimpia mitattavia markkinointikeinoja.
Tavoitteisiin pääsemistä voi seurata useammankin tunnusluvun avulla. Alla olevien tunnuslukujen avulla sinäkin tiedät, mihin kannattaa panostaa ja miksi:  
Lue lisää

Onnistuneella myyntikulttuurilla tehostat myyntisi kasvua

Kirjoittanut Mikko Isoniemi on 13.04.2017

Arvoisa myyntijohtaja, oletko koskaan miettinyt mitä on myyntikulttuuri ja minkälainen se on juuri sinun yrityksessäsi? Tietääkö yrityksesi henkilöstö myyntikulttuurin tärkeyden ja mikä on heidän roolinsa siinä? Onko teidän yrityksessä juuri niin, että vain myyjät myy ja tuotannon puoli keskittyy tuotantoon? 

Lue lisää

8 salaisuutta menestykseen

Kirjoittanut Kati Viikilä on 17.03.2017

 

Richard St. John oli lentokoneessa istahtanut opiskelijan viereen, ja opiskelija kysyi häneltä menestyksen salaisuutta. Richardia oli harmittanut kun hän ei pystynyt antamaan hyvää vastausta, ja tämän lennon jälkeen hän alko tutkia asiaa kysyen menestyneiltä heidän menestyksensä salaisuuttaan. Seitsemän vuotta kestänyt tutkimus sisälsi 500 haastattelua, ja tässä tulos:

Lue lisää

Mitä eroa on markkinoinnilla ja mainonnalla?

Kirjoittanut Kati Viikilä on 03.03.2017

 

Monesti markkinointi ja mainonta menevät termeinä sekaisin. Nämä ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Markkinointia jokaisen yrityksen on pakko tehdä ja jokainen sitä tekeekin. Mainonta taas ei ole pakollista tai välttämätöntä kenellekään.

Lue lisää

Vältä 5 yleisintä kasvuntappajaa

Kirjoittanut Mikko Isoniemi on 17.02.2017

Kasvussa on yleensä kyse innovatiivisuudesta ja riskien ottamisesta. Suurin haaste onkin löytää jatkuvasti uusia tapoja luoda arvoa ja vahvistaa yrityksen kilpailuasemaa. Usein kasvun saavuttamiseksi tarvitaan isoa muutosta toimintatavoissa, jotka vaikuttavat niin tuotantoon kuin myyntiin. Matkalla kohti kasvua on kuitenkin hyvä katsoa jalkoihinsa, ettei kohdalle osu kompastuskiviä hidastamaan matkaa. Muun muassa näitä viittä asiaa kannattaa välttää, ettei yrityksesi kasvu jää alkukuoppiinsa.

Lue lisää

10 syytä miksi myynti ei suju

Kirjoittanut Myynninmaailma on 11.11.2016

Myyntityö ei aina suju kuin rasvattu, eikä se välttämättä ole myyjästä itsestään kiinni. Myyntityön haasteet voivat muodostua myös muista tekijöistä.

Toisinaan tarjoukset pyörivät yrityksessä sisäisesti eri henkilöiden ja osastojen välillä, jolloin kiireellisimmät asiat vievät yrityspäättäjien huomion. Haasteeksi voi muodostua myös tuotteiden tai palveluiden samankaltaisuus kilpailijoihin verrattaessa. Toisinaan taas myyjien aika kuluu liialti erilaisten raportointien parissa. 

Lue lisää

Miksi viimeistään nyt myynnin johtajan tulisi huomioida digitalisaatio?

Kirjoittanut Mikko Isoniemi on 08.11.2016

Miten yrityksesi markkinointi palvelee nykyaikaista myyntityötä? Entä miten yrityksessäsi otetaan huomioon ostajat? Ja tehdäänkö markkinointia kanavissa, joissa asiakkaat ovat? Muun muassa näihin kysymyksiin kannattaa takertua, kun pohditaan digitaalista markkinointia, mutta ei lista vielä tähän pääty.

Lue lisää