<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miten päästä vauhtiin lomien jälkeen? 5 vinkkiä tehokkaaseen B2B-myyntityöhön!

Kirjoittanut Ville Orrenmaa on 12.08.2016
Ville Orrenmaa
Seuraa:

Lomat ovat takana päin, ja tulevaisuus on täynnä aivan uusia haasteita. Tässä vinkit siihen, miten pääset myynnissä nopeasti vauhtiin etkä jää rannalle ruikuttamaan!

1. Vireystila ja draivi kuntoon

B2B-myynnissä myynnin vireystila ratkaisee kaiken. Tärkeintä on saada se kuntoon heti lomien jälkeen - ei vasta parin kuukauden päästä. Jo tunnin mittainen, lyhyt "Kick Off" vaikkapa lounaan merkeissä auttaa tiimiäsi liikkeelle pääsemisessä ja ajatusten kasaamisessa!

2. Tee analyysi alkuvuodesta ja suunnittele syksy hyvin

Käy läpi kaikki alkuvuoden onnistumiset ja kehityskohteet. Muista kertoa niistä myös myyjille! Huomioi myös muutokset kilpailutilanteessa sekä mahdolliset uudet tuotteet ja palvelut. Mitä konkreettisia asioita aiot loman jälkeen tehdä toisin?

3. Määrittele kohderyhmä tarkasti

Kohderyhmällä on taipumus laajentua ja menettää tarkkuutensa. Onnistumisen kannalta on tärkeää, että kohderyhmä on määritelty mahdollisimman terävästi. Kerro siis myyjille, kenet haluat heidän tapaavan sekä markkinointiryhmälle, kenet haluat heidän tavoittavan. Pitempien lomakausien jälkeen on joskus viisainta keskittyä sellaisiin asiakkaisiin, joista ensimmäiset onnistumiset saadaan nopeasti.

4. Kasvoaika ratkaisee

Jos myyjiesi tapaamiset alkavat vasta muutaman viikon tai jopa kuukauden päästä lomista, on iso siivu tulosta automaattisesti menetetty. Monissa yrityksissä elokuun onnistuminen/epäonnistuminen ratkaisee koko vuoden suunnan. Vastaavasti tammikuun onnistuminen kevätkauden menetuksen. Pidä siis huoli siitä, että tapaamisten buukkaamiset sekä itse tapaamiset alkavat mahdollisimman aikaisin pidemmän lomajakson jälkeen. Huippumyyjät huolehtivat tästä jo ennen lomille lähtöä, mutta vielä heti loman jälkeenkään ei ole liian myöhäistä!

5. Valjasta markkinointi myynnin tueksi

B2B-markkinoinnin tärkein tehtävä on tuottaa myyntiliidi. Käy läpi, kuinka monta liidiä markkinointisi tuotti alkuvuoden aikana. Jos et ole tyytyväinen tilanteeseen, aloita toimenpiteiden korjailu välittömästi! Muista käydä säännöllisesti keskustelua markkinoinnin kanssa, jotta he tietävät myynnin odotukset.

 

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä