<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

7 Huippumyyjän ominaisuutta

Kirjoittanut Kati Viikilä on 01.12.2016
Kati Viikilä

B-to-b-myyjien persoonallisuuspiirteitä tutkinut Harvard Business Review -verkkosivuston bloggaaja, opettaja Steve W. Martin on tutkimuksissaan päätynyt siihen, että huippumyyjillä on 7 ominaisuutta, jotka erottavat heidät keskivertokauppaajista. Tähän kokosin ne seitsemän sinun iloksesi.

1.      Vastuuntunto

Huippumyyjät kokevat olevansa vastuussa projektin onnistuneisuudesta ja asiakkaan tyytyväisyydestä. Vastuuntuntoiset myyjät suhtautuvat tosissaan työhönsä ja vastailevat sähköposteihin ja puheluihin silloin kun niitä tulee.

2.      Vaatimattomuus

Stereotypioiden mukaan myyjät puhuvat päälle, eivät kuuntele ja tyrkyttävät tuotettaan omahyväisesti. Oikeat huippumyyjät muodostavat asiakkaan kanssa yhteisen leirin ja osaavat astua heidän saappaisiinsa. Tuotemyyjät eivät tänäpäivänä enää pärjää.

3.      Uteliaisuus

Myös uteliaisuus on huippumyyjiä yhdistävä ominaisuus. Asiakas kyllä haistaa sen, että onko myyjä aidosti kiinnostunut juuri hänen bisneksestään ja hänen auttamisestaan. Jos kauppojen jälkeen alat heti pakkaamaan salkkuasi ja painelet ovesta pihalle, jää asiakas varmasti pöllämystyneenä tuijottamaan savupilveä jonka juuri jätit jälkeesi ja miettii, että ei tuota kiinnostanut kuin hyötyä minusta. Luottamus on vaikea saada takaisin.

4.      Selkeät tavoitteet

Myyjällä on varmasti yrityksen puolesta selkeät tavoitteet, mutta tällä tarkoitetaan myyjän omia tavoitteita. Ne voivat olla laadullisia tai määrällisiä. Kun mittaa omaa onnistumistaan tavoitteiden saavuttamisella, menestyy varmemmin.

5.      Hyvä itseluottamus

Hyvä itseluottamus on yksi myyjän ominaisuus, joka tulee ehkä parhaiten kokemuksen myötä. Hyvä myyjä ei pelkää haastaa asiakastaan ja välillä jopa väittää vastaan. Asiakas ei ole aina oikeassa, hän on oman alansa ammattilainen ja sinä olet omasi. Hyvällä itseluottamuksella varustettu myyjä ei häkelly helposti vaan osaa jatkaa yllättävänkin tilanteen jälkeen. Myyjän tulee monesti mennä epämukavuusalueelleen ja esimerkiksi uskaltaa esiintyä yrityksen johtoryhmän edessä.

6.      Etäisyys

Huippumyyjä ei välttämättä ole luonnostaan ystävällinen ja liian ystävällinen myyjä ei välttämättä olekaan asiakkaan mielestä tarpeeksi vakuuttava. Etäisyyttä ottavat myyjät osaavat toimia dominoivasti ja silloin asiakkaat saattavat ottaa heidän neuvonsa vakavammin. 

7.      Pettymysten sietokyky

Myyjien tulee osata suhtautua pettymyksiin haasteina ja voittaa ne. Yllättävän monella myyjällä on urheilutaustaa, josta tällainen ajattelu monesti juontaa juurensa.

Haluaisitko myyntisi entistä ratkaisu- ja asiakaslähtöisemmäksi? Tuntuuko, että tarvitset tukea ja työkaluja myyntisi tehostamiseen? Avullamme koulutat ja sparraat myyjistäsi huippumyyjiä. Ota yhteyttä!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä