<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ajatko huomaamattasi asiakkaan pois sosiaalisessa mediassa?

Kirjoittanut Ronja Hautamaki on 24.04.2014
Ronja Hautamaki
Seuraa:

Olet viimein saattanut yrityksesi sosiaaliseen mediaan kuultuasi, että kaikki muutkin ovat jo siellä. Kuten ennenkin, julkaiset tyypillisiä mainoksia ja tiedotat intohimolla yrityksestäsi ja sen palveluista sekä ajankohtaisista tarjouksista. Pusket sisältöä Facebookin lisäksi aktiivisesti ehkä myös LinkedIniin, Twitteriin, blogiin ja Pinterestiin. Tuotekuvia, numeroita ja deadlineja kampanjoiden päättymisille. Samat mainoslauseet joita mainostoimistot ovat sommitelleet katukyltteihin ja lehtimainoksiin, julkaiset nyt ylpeänä sosiaalisen median kanavissa. Asiakkaat eivät kerta kaikkiaan voi olla huomaamatta yritystäsi, kun näet näin paljon vaivaa.

Oletko kuitenkaan ajatellut, ettei tämä olisikaan oikea tapa toimia somessa? Että asiakkaat eivät ehkä haluakaan törmätä alati uusiin mainoksiin? Totuushan on, että ihmiset ovat alkaneet keksiä keinoja vältellä tällaista mainontaa sosiaalisen median ulkopuolellakin, koska ovat kyllästyneet jatkuvaan tuputtamiseen. Postilaatikkoon voidaan kiinnittää lappu "Ei mainoksia", suosikkisarjaa voidaan seurata tallentavasta digiboxista tai Netflixistä ja epäilyttävät sähköpostit voi suodattaa roskakoriin.

Katu- ja lehtimainoksilta on yhä vaikea välttyä, mutta siksi kuluttajat hakevatkin vastapainoa sosiaalisesta mediasta - sieltä he voivat helposti hakukoneiden kautta löytää juuri itseään kiinnostavia palveluita. Yritykset, jotka keskittyvät tuputtamiseen, jäävät sosiaalisessa mediassa huomioitta. Tietysti myös oikeaoppisesti sisältöä tuottavan yrityksen on panostettava mainostukseen Googlessa, jos haluaa olla löydettävissä. Muuten vaivannäkö on ollut turhaa.

Palveluntarjoajien sosiaalisen median sisällöltä haetaan monipuolisuutta, persoonallisuutta ja ennen kaikkea kykyä olla aktiivisesti vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Tämän toiveet ja kritiikki otetaan huomioon, ja niiden perusteella kehitetään yrityksen toimintaa - asiakas on siis mukana kehittämisprosessissa ja yritys antaa ymmärtää olevansa kiinnostunut tämän mielipiteistä ja kokemuksista. Sisällöllä keskitytään tuottamaan asiakkaalle konkreettista lisäarvoa ja inspiraatiota.

Yksisuuntaisen sisällöntuotannon sijaan yrityksen kannattaa sosiaalisessa mediassa julkaista rohkeasti muiden tuottamaa sisältöä, kannustaa asiakkaita keskusteluun ja mikä tärkeintä, olla itse mukana keskustelussa ja osoittaa siten olevansa läsnä ja kiinnostunut toimintansa kehittämisestä asiakaslähtöisemmäksi. Tätä asiakkaat arvostavat. Mitään ei ole menetettävänä - kokeile, niin näet!

Jos tarvitset apua sosiaalisen median markkinoinnin ideoimisessa ja/tai toteuttamisessa tai vaikkapa Google-mainonnassa, saat halutessasi meiltä apua. Pääset lukemaan lisää palveluistamme tästä linkistä.

Aiheet: markkinointi, myynninmaailma, myynti, sosiaalinen media, vinkit

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä