<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Facebookin uusin haastaja Google+?

Kirjoittanut Myynninmaailma on 12.08.2011
Myynninmaailma

Hakukoneyhtiö Google on alkanut kehittää Facebookille sosiaalisen median kilpailijaa. Nyt jo yli 25 miljoonaa on kokeillut uutta yhteisöpalvelu Google+ -sovellusta, joka kuitenkin on vasta beta-vaiheessa. Tällä hetkellä G+ eli kansankielellä "G plussaan" pääsee kokeilemaan vain ystävän kutsusta sähköpostiin.

Suurin näkyvä ero tällä hetkellä on banneri-mainosten puuttuminen oikeasta laidasta. Tämä kuitenkin johtaa siihen, että ainakin vielä ulkoasu on niin riisuttu, että melkein tulee mainoksia ikävä, vaikka niitä Facebookissa inhoaisi. Toinen selkeä eroavaisuus on ryhmien luominen huomattavasti käyttäjäystävällisemmin kuin Facebookissa. Erilaisia ryhmiä luomalla voit itse määrittää kenelle viestit mitäkin. Yhteisöpalvelu G+ sisältää myös videopuhelumahdollisuuden perinteisen keskustelumahdollisuuden lisäksi. Tätä jotkut pitävätkin puhelinpalveluita tarjoavan Skypen uhkana.

Mikäli Google Plus syrjäyttäisi esimerkiksi Facebookin, olisi hakukoneyhtiö Google melkoinen mahtijätti. Google+ -palveluun voidaan jo nyt liittää mm. Googlen sähköposti (Gmail) sekä monia muita Googlen palveluita. Tässä herääkin kysymys, onko tämä todella turvallista? Facebookin yksityisyysasetuksia ja sen kautta palvelun turvallisuutta on kritisoitu julkisesti melko paljon. Ja monet ovatkin sitä mieltä, että Google+ voisi olla palveluna turvallisempi. Mutta olisiko asia juurikin toisinpäin, kun kaikki tietomme olisivat yhden palveluntarjoajan varassa?

Katso Google+ esittelyvideo

Muuta:

Digitoday-artikkeli

Aiheet: google-mainonta, sosiaalinen media, yhteisö

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä