<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kaupankäynti siirtymässä nettiin?

Kirjoittanut Anu Yliselä on 27.06.2011
Anu Yliselä
Seuraa:

Kaupankäynnin edellytyksenä ovat hyvät tuotteet, hyvä palvelu, toimiva logistinen toimitusketju, toimiva liikkeenjohto ja riittävän suuri asiakaskunta. Nämä samat perusedellytykset pätevät niin perinteisessä myymälässä kuin verkkokaupassakin.

Verkkokaupasta ostaminen on kasvanut vuosi vuodelta Suomessa. Vuonna 2010 kuukausittain verkosta ostavien määrä kohosi lähes kolmellasadallatuhannella 1 376 000:sta 1 662 000 ostajaan. Kasvu on suomalaisen nettihistorian suurin kautta aikain. Euroissa puhutaan jo melkein 10 miljardista ostetusta tavarasta ja palvelusta verkon kautta.

Verkosta ostaminen oli pitkään erityisesti 25-34-vuotiaiden netin suurkuluttajien huvia. Tuotteiden ja palveluiden ostaminen verkosta on kuitenkin koko ajan yleistynyt, minkä myötä verkko-ostajien profiili on muuttunut. Nyt verkko-ostajat alkavat yhä enemmän muistuttaa suomalaista väestöä keskimäärin. Noin joka viides 50-64-vuotias käy nettiostoksilla jo kuukausittain. 

Monesti jo tärkein tulonlähde?

Ei siis ole ihme, että monet kaupat ovat kiinnostuneita internetin tarjoamista mahdollisuuksista. Monelle yritykselle verkkokauppa onkin jo merkittävä tulonlähde, joko fyysisen kaupan lisäksi tai ainoana kauppapaikkana.

Myös verkkokaupan perustamisen on oltava suunnitelmallista toimintaa ja perustua liiketoimintasuunnitelmalle ja laskelmille. On tehtävä kululaskelmat, tutkittava kysyntää ja huolehdittava resurssoinnista. Verkkokauppa tarvitsee yhtä lailla myymälävastaavan kuin oikeakin kauppa.

Vaikka liiketoimintasuunnitelma ja budjetointi olisikin kunnossa, usein unohdetaan tärkein asia: markkinointi. Asiakkaan on vaikeampi löytää juuri Sinun kauppasi, jos kaupan markkinointiin ja näkyvyyteen ei ole panostettu riittävästi.

Onko verkkokauppaan menestysreseptiä?

Verkkokaupassa menestyminen on pitkälti kiinni myytävien tuotteiden ja palvelujen laadusta sekä valikoimasta ja hintatasosta, mutta siihen voi vaikuttaa myös huolellisella suunnittelulla ja aktiivisella markkinoinnilla.

Avainasemassa on markkinoinnin johtaminen sekä aktiivinen ihmisten ostokäyttäytymisen seuraaminen ja mittaaminen, jotta huomataan mikä toimii ja mikä ei. Google-mainontaa ei myöskään pidä unohtaa ja vanha kunnon puskaradio toimii edelleen. On kuitenkin syytä huomata, että puskaradio on siirtynyt paljon myös sosiaaliseen mediaan, kuten Facebookiin ja keskustelupalstoille.

Luottamuksen saaminen verkkokaupassa on erittäin tärkeää. Luottamuksen saamiseen auttaa ammattimaisesti ja laadukkaasti tehty verkkokauppa sekä avoin ja läpinäkyvä viestiminen verkkokaupasta ja sen takana toimivasta yrityksestä.

Myynninmaailmasta saat asiantuntija-apua niin verkkokaupan perustamiseen ja kehittämiseen sekä mainontaan.

Aiheet: google-mainonta, markkinointi

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä