<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Google-mainonnan 5 virhettä

Kirjoittanut Anu Yliselä on 09.02.2012
Anu Yliselä
Seuraa:

 

1. Tiedä mitä ostat

Esimerkki:
Yritys on halunnut kauan jo päästä näkyville internettiin, joten ostavat isolta Helsinkiläiseltä yritykseltä klikkipaketin tai tekevät pitkän sopimuksen.

Ratkaisu:
Yritys valitsi toisen yhteistyökumppanin, jonka hinnoittelu oli selkeää ja ymmärrettävää, ja yhteistyökumppani välitti heidän menestyksestään sekä oli lähellä ja tavoitettavissa.

2. Mainonnan tuloksia ei mitata

Esimerkki:
Jääkiekkomailoja valmistava yrittäjä perusti verkkosivun ja aloitti Google kampanjan. Hän tietää, että mainokset tuottavat klikkejä, mutta ei mitään muuta.

Ratkaisu:
Moni yrittäjä ottaa kävijäseurannan käyttöön ja seuraa mitä Google kampanjan kautta tulevat asiakkaat tekevät sivuilla. Hän saa mm. selville mitkä hakusanat ovat tehokkaimpia ja tuottavimpia.

3. Mainokset ohjataan väärälle laskeutumissivulle

Esimerkki:
Yritys myy kenkiä verkkokaupassa, ja mainostaa sanalla ”miesten kengät”, mutta kun asiakas klikkaa mainosta, he päätyvät etusivulle jossa kävijä löytää myös naisten ja lasten kenkiä.

Ratkaisu:
Mainokset ohjataan ainoastaan sille sivulle joka vastaa mainostekstiä, kuten miesten kenkien tarjoussivulle.

4. Mainonnan avainsanojen tehokkuus

Esimerkki:
Yritys on valinnut 30 eri sanaa, jolla mainokset tulevat näkyviin Googlessa. Yritys ei kuitenkaan tiedä mitkä ovat edullisia sanoja, jotka ovat heille kustannustehokkaimpia.

Ratkaisu:
Yrityksen tulee tarkkailla viikoittain sanojen tehokuutta. Mainonnan tehokkuuden mukaan keksitään uusia sanoja tai poistetaan vähiten tuottavia sanoja.

5. Maksetaan Googlelle jokaisesta sanasta sama hinta

Esimerkki:
Yritys käyttää mainonnan avainsanoissa automaattista hinnoittelua, joten Googlelle maksetaan saman verran kaikista avainsanoista.

Ratkaisu:
Mainonnassa avainsanan hinta määräytyy mm. kilpailutilanteen mukaan. Tämän vuoksi jokainen avainsana on eri hintainen. Automaattisella hinnoittelulla saatat maksaa Googlelle ylimääräistä.

Tunnistatko jonkun yllä olevista?

Jos näin on, ota pikaisesti yhteyttä Myynninmaailmaan, niin ratkaistaan asia yhdessä tai osallistu Myynninmaailman Internet-markkinoinnin koulutuksiin ja opi lisää! Löydät avoimet koulutuksemme koulutuskalenterista.

Aiheet: Yleinen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä