<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Google-mainonnan perusteita

Kirjoittanut Juuso Hietikko on 21.11.2013
Juuso Hietikko
Seuraa:
Google-mainonta on kustannustehokas tapa kasvattaa yrityksesi myyntiä. Seuraavaksi käsittelen muutamia perusteita Google-markkinoinnin tehokkuudelle.

Kohdentaminen

Mahdollisuudet Google-mainosten kohdentamiseen oikealle kohderyhmälle ovat laajat ja niiden ansiosta Google-mainonta on tehokasta. Nostetaan yhtenä esimerkkinä alueellinen kohdennus. Seinäjokisen autojen renkaanvaihtajan kannattaa kohdentaa mainonta Seinäjoen läheisyyteen. Näin hän välttyy maksamasta turhaa mainontaa esimerkiksi helsinkiläiselle, joka ei varmasti lähde niin kauas vaihtamaan renkaitaan.

Mittaaminen

Lehtimainoksien vaikutusta on  yrityksen hyvin vaikea mitata ja internet-mainonnan vahvuutena onkin tulosten mittaaminen  Google-hakukonemainonnassakin tuloksia pystytään seuraamaan tarkasti ja kattavasti. Ennen mainoskampanjan aloittamista on tärkeää tehdä selkeät tavoitteet, joiden ohjaamassa suunnassa mittaamisen tuloksia voidaan sitten hyödyntää. Seuraamalla Googlen antamia mainonnan tuloksia pystytään optimoimaan mainoskampanjaa. Voidaan esimerkiksi luoda samaan kampanjaan useita samanlaisia mainoksia ja kokeilujakson jälkeen aina poistaa huonoimmat ja panostaa paremmin toimiviin mainoksiin.

google

Ajoitus

Oletetaan, että olet etsimässä uutta tietokonetta. Kirjoitat Googleen hauksi haluamasi merkin ja mallin. Saat näkyviin luonnollisen haun tuloksia ja lisäksi oikeaan reunaan ja ehkä myös luonnollisten hakutuloksien päälle mainoksia. Tässä kohtaa silmäilet hakutulokset läpi ja näet mainoksen, jossa mainostetaan haluamasi tuotteen olevan tarjouksessa XXX verkkokaupassa. Tarjous osuu juuri oikeaan ajankohtaan ja haluat tietää lisää, joten klikkaat verkkokauppaan.

Luonnollisen haun tuloksiin on kilpailluilla hakusanoilla pienten toimijoiden vaikea päästä. Hyvällä Google-mainosten optimoinnilla voi kuitenkin pienempikin toimija saada mahdollisuuden kohtuullisella hinnalla.

Esimerkiksi verkkokauppa säästää monta askelta asiakkaan ostopolulla, kun asiakas pääsee suoraan haluamaansa tuotteeseen eikä hänen tarvitse ensin eksyä verkkokaupan pääsivulle, josta monen klikkauksen ja haun jälkeen hän ehkä löytää haluamansa. Näin pystyy madaltamaan Google-mainonnan avulla todennäköisyyttä, että asiakas jättää ostoprosessin kesken.

 

Aiheet: mainonta, digimarkkinointi, google-mainonta, Yleinen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä