<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hakukonemainonta (SEM) – vältä nämä viisi sudenkuoppaa!

Kirjoittanut Henri Raatikainen on 23.09.2016
Henri Raatikainen
Seuraa:

 

Google-mainonta (Adwords) on hyvin tehokasta oikein toteutettuna. On kuitenkin muutamia sudenkuoppia, joita on syytä varoa. Tässä on viisi asiaa, jotka on hyvä tiedostaa ja ottaa huomioon mainontaa tehdessä! 

1. Et tiedä, mistä maksat

Kunnon tulosten saamiseksi kannattaa käyttää ammattilaisia. Kannattaa kuitenkin panostaa siihen, että olet täysin tietoinen, mistä maksat, sillä jokainen Google-mainontaa tarjoava yritys ei välttämättä käytä mainosbudjettia, josta he ovat kanssasi sopineet. Varmista, että saat sopimuksesta virallisen kirjallisen kopion, jossa on eroteltu selkeästi työn ja median hinta. Näin näet, mitä maksat kävijöistä ja mitä maksat laadukkaasta optimoinnista, jonka avulla Google-tilisi on aina ajan tasalla ja parhaimmat käytännöt hyödynnettyinä. Halvin ratkaisu ei välttämättä ole paras, koska maksat kuitenkin laadukkaasta asiantuntijatyöstä, joka vastaa teidän hakukonemainonnan tuloksista. Ei autokaupoillakaan halvin ole välttämättä ketterin tai tehokkain auto.

2. Et tiedä, mitä mainontasi tuottaa

Se joka mittaa, voittaa. Mikäli tuloksia ei mitata, et voi tietää, mitä olet saanut Google-mainonnalla aikaan. Kevyt raportti, jossa on vain klikkauksia, ei riitä, sillä se ei kerro sinulle, mitä kävijät tekevät sivuilla tai esimerkiksi paljonko verkkokaupan ostoista tulee Google-mainonnan avulla. Varmista, että saat selkokieliset raportit tehdystä mainonnasta.

3. Mainonta on kohdistettu väärin

Tiesithän, että Google-mainonta kannattaa kohdistaa sinne missä asiakkaasi ovat? Aivan ensimmäisenä kannattaa miettiä asiakkaiden kohdealue ja kohdistaa mainonta juuri sinne. Ei ole järkeä mainostaa koko Suomen alueella, mikäli asiakkaasi ovat vain Tampereella. Voit siis tehdä aluerajauksen mainontaan ja poimia sieltä vain sen tärkeimmän kohdealueen. Säästät rahaa ja tehostat mainontaa! 

4. Sopimuksen sisältö on epäselvä

Et ole varma, kuinka pitkään sopimus on voimassa tai mitä kaikkea se sisältää.  Pahimmassa tapauksessa sopimus on tehty puhelimitse, eikä minkäänlaista sopimuspaperia ole olemassakaan. Pyydä aina sopimus kirjallisena ja varmista, että kaikki sopimuksen yksityiskohdat on kirjattu. 

5. Mainonnalla et paranna luonnollista näkyvyyttä

Asia, joka on hyvä tietää. Hakukonemainonta ei vaikuta suoraan maksuttomaan tai luonnolliseen sijoitukseen Googlen hakutuloksissa. Google-optimoitu verkkosivusto kuitenkin parantaa Google-mainonnan laatupisteitä ja tuo mainonnan laadun sekä klikkihintojen pienentämisen lisäksi muita etuja. Hyvä luonnollinen sijoitus hyödyttää Google-mainontaa tehdessäsi, sillä onhan kaksi kärkisijoitusta kattavampi peitto kuin yksi tulos. Siksi mainontaa tehdessä ei saisi koskaan unohtaa verkkosivujen optimointia. Pääset parhaassa tapauksessa dominoimaan hakutulosten kärkipäätä useammalla kärkipään osumalla kuin vain yhdellä.

Google-mainonta on parhaimmillaan kustannustehokasta toimintaa, jonka avulla tavoitetaan juuri oikeat asiakkaat. Kun homman tekee oikein, voi säästää huomattavankin summan rahaa. Jos haluat ulkoistaa palvelun, on paras vaihtoehto sertifioitu Google-partneri. Näin saat takuuvarmasti parasta mahdollista palvelua. Meidän digitaalisen markkinoinnin palveluihimme voit tutustua täällä. 

 

Katso tulevat koulutuksemme

 

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä