<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hakukoneoptimointi (SEO) – vältä nämä viisi virhettä!

Kirjoittanut Myynninmaailma on 31.08.2016
Myynninmaailma

 
Hakukoneoptimointi on tehokas keino lisätä verkkosivuston liikennettä, parantaa näkyvyyttä hakutuloksissa ja nostaa yleisön tietoisuutta yrityksestä - mikäli työn hoitaa oikein. Joko teillä on homma kunnossa? Tsekkaa listaltamme, mitkä ovat hakukoneoptimoinnin yleisiä virheitä, niin voit helposti välttää ne. 

  1. Avainsanatutkimusta ei tehdä

Monesti yritykset uskovat tietävänsä, millä hakusanoilla heidän palveluitaan tai tuotteitaan etsitään. Todellisuus voi olla kuitenkin toisenlainen – siksi kannattaa panostaa kunnon avainsanatutkimukseen.  Avainsanatutkimuksessa selvitetään hakukoneoptimoinnin keskeisiä avainsanoja, hakumääriä, uusia trendejä sekä parhaassa tapauksessa löydetään sellaisia avainsanoja, joilla haetaan paljon, mutta kilpailu hakutuloksissa ei ole niin kovaa. Avainsanatutkimuksen tekemiseen löytyy hyviä ilmaisia ohjelmia netistä, mm. AdWordsin avainsanojen suunnittelija on helppo ja yksinkertainen työkalu aiheeseen. Kannattaa myös googlailla eri avainsanoilla ja tehdä kilpailijavertailua.

  1. Hakukoneoptimointia ei oteta huomioon sivuston rakennusvaiheessa

Liian usein hakukoneoptimointia aletaan miettiä vasta siinä vaiheessa, kun uusi sivusto on julkaistu. Tällöin on ohitettu jo yksi kriittinen hakukoneoptimoinnin vaihe – rakenteellinen hakukoneoptimointi. Sivusto on hyvä miettiä optimoinnin kannalta ihanteelliseksi jo muokkausvaiheessa. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää mm. käytettävyyteen sekä siihen, että kaikille tärkeille avainsanoille löytyy selkeä sivu optimoitavaksi.

  1. Luullaan, että pelkkä hakusanojen viljeleminen verkkosivustolla riittää

Aiemmin hyvän hakutulossijainnin saavuttamiseksi saattoi riittää se, että tärkeitä hakusanoja viljeltiin nettisivustolla mahdollisimman paljon. Nykyään hakusanojen spämmäämisen sijaan kannattaa kiinnittää enemmän huomiota kävijöiden määrään ja viihtyvyyteen sivustolla, sivuston selkeään rakenteeseen sekä sisäiseen ja ulkoiseen linkitykseen. Hakusanoja kannattaa olla noin 5 %. tekstistä.

  1. Sivuston tekniikkaan ei kiinnitetä huomiota

Mitä nopeampi sivustosi on, sitä korkeammalta se löytyy hakutuloksista. Kannattaa siis panostaa sivuston tekniseen toteutukseen. Raskaat efektit ja tekniikat, kuten flash, kannattaa unohtaa, mikäli tavoittelet mahdollisimman korkeaa sijaintia hakutuloksissa. Nykyistä sivustoa on hyvä käyttää vaikkapa Googlen omassa PageSpeed Insights -työkalussa, josta saa hyviä vinkkejä verkkosivuston tekniikan kehittämiseen. Lisäksi kannattaa panostaa mobiiliystävällisyyteen, sillä Google arvostaa korkeammalle mobiiliskaalautuvia sivustoja. Mikäli yritykselläsi ei sellaista ole, niin se kannattaa toteuttaa mahdollisimman pian.

  1. Hakukoneoptimointia ei tehdä eikä mitata pitkäjänteisesti

Nettisivuston optimointia tukevan muutoksen vaikutuksia hakutulokseen voi joutua odottamaan joskus jopa kuukausia. Tämän takia on hyvä heti alussa ottaa huomioon se, että parhaiten toteutettuna hakukoneoptimointi on jatkuva projekti, joka kestää vuosia. Tämä johtuu siitä, että kilpailutilanne muuttuu, Googlen käyttämät algoritmit muuttuvat sekä esim. hakutrendit muuttuvat. Optimointiin kannattaa siis panostaa jatkossakin!

Tuntuuko, että tarvitset vielä lisäapua? Tutustu digitaalisen markkinoinnin palveluihimme ja anna meidän auttaa! 

 

Katso tulevat koulutuksemme

Aiheet: hakukoneoptimointi, digimarkkinointi, google-mainonta, markkinointi

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä