<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Harjoitteluni Myynninmaailmalla

Kirjoittanut Emilia Salonen on 13.04.2017
Emilia Salonen

Puolen vuoden harjoitteluni Myynninmaailmalla on nyt puolessa välissä ja ei voi kuin ihmetellä, kuinka nopeasti aika on mennyt. Olen oppinut valtavan paljon uusia asioita, sillä uutta tietoa ja tehtävää on tullut rutkasti. Päällimmäisenä on kuitenkin kiitollinen olo sekä ennen kaikkea varma tieto siitä, että tulin oikeaan paikkaan suorittamaan harjoitteluni. Olen saanut juuri sitä, mitä harjoittelulta toivoinkin – haasteita, itsensä kehittämistä ja mukavaa työilmapiiriä. 

Kun aloin etsiä sopivaa harjoittelupaikkaa, minulla oli vain muutama kriteeri. Haluan tehdä vahvasti oman alan hommia, päästä haastamaan itseäni ja viihtyisän työpaikan, missä on mukava viettää seuraavat kuusi kuukautta. Myynninmaailmalla päätehtäviini on kuulunut yrityksen omien some-kanavien päivityksissä ja ylläpidoissa avustaminen sekä muut avustavat toimistotehtävät. Harjoittelun edetessä olen päässyt mukaan tarkkuutta ja ammattitaitoa vaativiin tehtäviin. Olen ollut mukana avustamassa asiakkaiden some-kanavien ja Google-mainonnan sisällöntuottamisen suunnittelua ja toteutusta. Iloinen yllätys on ollut se, että olen oikeasti päässyt soveltamaan koulussua opittua asiaa työelämässä. Erityisesti tietotekniikan ja Officen ohjelmien hallitseminen on ollut suureksi avuksi, sillä työni sisältää paljon erilaisten taulukkojen ja raporttien kanssa työskentelyä.

Parasta harjoittelussa on kuitenkin olleet mahtavat työkaverit, joiden kanssa hommat onnistuvat. Myynninmaailmalla on ollut ilo työskennellä, kun porukka on ottanut minut hyvin vastaan ja olen tullut osaksi tiimiä. Erityisesti Tampereen pisteen työntekijät ovat tulleet minulle erittäin läheisiksi, koska pääsääntöisesti työskentelen sielä. Seinäjoella kuitenkin käydään aktiivisesti kerran kuussa, jolloin on mahdollisuus nähdä myös muita työkavereita ihan kasvotusten. Tampereen toimiston asiantuntijat Miia Mäkinen ja Markus Jokinen ovat olleet todella auttavaisia harjoitteluni ajan ja opettaneet minulle paljon käytännön asioita. Miian opissa olen päässyt kokeilemaan siipiäni Google-mainonnan parissa, kun taas Markus on perehdyttänyt minut sosiaalisen median mainonnan pariin.

Myynninmaailman harjoittelijana toimiminen on ollut mukavaa myös sen takia, että olen saanut kunnon perehdytyksen ja tarvittaessa olen voinut aina kysyä apua. Parasta on ollut kuitenkin täysi luottamus tekemiseeni ja siihen, että saan hommat hoidettua ajoissa. Tämä on opettanut valtavasti vastuullisuutta ja itseensä luottamista, josta tulee olemaan paljon hyötyä tulevaisuudessa.

Koen olevani jo nyt huimasti kehittyneempi kuin harjoittelun alussa. Olen oppinut käyttämään mm. Facebookia, Instagramia ja LinkedIniä aivan uudella tasolla, kun olen päässyt tutustumaan niiden markkinointimahdollisuuksiin. Tämän lisäksi osaan soveltaa myös Google-mainontaa sujuvasti. Harjoitteluni ansiosta olen päässyt konkreettisesti kokeilemaan haluamani asioita ja päässyt kehittymään niillä osa-alueilla, joita todennäköisesti tarvitsen tulevaisuudessakin.

Myynninmaailma on myös yksi harvoista yrityksistä, joista voin sanoa varmaksi, että he huolehtivat työntekijöistään. Nimittäin palkintona hyvästä työstä Myynninmaailma kustantaa työntekijöilleen virkistäytymismatkan Riikaan toukokuun lopussa. Parhain osuus on se, että myös harjoittelijat pääsevät mukaan, jipii! Harjoitteluni huipentuukin siis viikonlopun kestävään Riikan reissuun parhaimman työporukan kanssa. Onkin vaikea miettiä parempaa lopetusta omalle harjoittelujaksolleen.

Lopun häämöttäessä minulla on ristiriitaiset tunteet. Samaan aikaan olen innoissani ja hieman harmistunutkin siitä, että harjoitteluni on jo puolessa välissä. Toisaalta olen jo nyt kehittynyt niin paljon etten malta odottaa mitä muuta tulen vielä oppimaan. Samalla taas olen haikeana siitä, että harjoittelun loppu häämöttää jo ja sen jälkeen joudun sanomaan hyvästit Myynninmaailmalle. Ennen sitä aion kuitenkin ottaa kaiken irti tästä ajasta ja nauttia vielä kun voin!

emilia1.jpg

Aiheet: markkinointi, harjoittelu

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä