<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Instagram-mainonta täsmäiskuksi taantumaan?

Kirjoittanut Kati Viikilä on 09.10.2015
Kati Viikilä

 Tuntuuko siltä, että taantuma hengittää yrityksen niskaan, kuluttajat kasaavat setelit sukanvarteen ja myyntiä ei synny? Yksittäinen markkinoinnin keino harvoin ratkaisee koko ongelmaa, mutta tässä kolme syytä kokeilla Instagram-mainontaa taantumantappajana:

 1. Tulosten yksityiskohtainen mittaaminen varmistaa sen, että tiedät tarkalleen mitä rahalla saat

2. Kuluttajien tarpeen herättäminen vaatii aiempaa kovempaa työtä ja erottautumista. Tässä on tarjolla kokonaan uusi tapa ostajan tunteisiin vetoamiseen

3. Kustannustehokkuus. Eikä tätä voi liikaa korostaa. Mainonta Instagramissa on hyvin kohdennettavissa esimerkiksi iän, sukupuolen, asuinpaikan ja kiinnostuksen kohteiden mukaan, eli mainonta menee suoraan kohderyhmällesi, ja mikä parasta – tuloksia voidaan saavuttaa jo muutamilla euroilla!

business-926221_640

Mainonta Instagramissa, tässä somen kuvakunkussa, on ollut mahdollista 30.9. asti täällä Suomessa ja monet käyttäjät ovatkin bonganneet feedissään mainoksia. Mainokset Instagramissa ihastuttavat yrityksiä, ja vihastuttavat käyttäjiä. Mutta näin on ollut muidenkin sosiaalisen median kanavien osalta aina aluksi, kun on alettu tarjota mainonnan mahdollisuutta. Älä siis huolestu, vihastuminen on ohimenevää.

Instagramissa mainonta on hyvin kohdennettavissa kuten Facebookissakin, ja itse mainonnan tekohan tapahtuu Facebookin mainostyökalun avulla. Nämä kanavat ovatkin vähän naimisissa toistensa kanssa, mutta tiesitkö, ettet tarvitse Instagram-tiliä mainostaaksesi siellä? Voidaan melko hyvin yleistää että mainonta sosiaalisessa mediassa on ylipäänsä todella kustannustehokasta, koska jo pienellä rahasummalla mainonta näkyy juuri sinun kohderyhmällesi, eikä koko maakunnalle joista vain muutamaa oikeasti kiinnostaa (vrt. printtimainonta).

Millaisten yritysten kannattaa mainostaa Instagramissa? Mitä tulee ottaa huomioon? Miksi siellä pitää olla?

Ensinnäkin, olet edelläkävijä kun lyöt tossusi Instagramin ovenrakoon ensimmäisten joukossa. Jos bisneksesi on erityisen visuaalinen, tai sinulla on vaikka kuluttajatuotteiden verkkokauppa, Instagram on sinun paikkasi mainostaa. Jos yritykselläsi on vain B2B-myyntiä tai kohderyhmäsi on täynnä yli 50-vuotiaita ukkoja, älä vaivaudu – ainakaan vielä. Ota huomioon se, että kuvien tulee olla laadukkaita, ja kohdennusten hyvin tarkkaan mietittyjä, tai et voi odottaa mainonnalta oikeastaan minkäänlaisia tuloksia.

Suunnitellaan yhdessä yrityksellesi toimivaa Instagram-mainontaa! Tulokset ovat mitattavissa ja raportointi selkeää – mitä jos otettaisiin testiin? Ota yhteyttä!

Lue lisää aiheesta!

Aiheet: sosiaalinen media

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä