<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Joulu tulee - onko somesi valmis?

Kirjoittanut Maria Sumuvuori on 02.11.2016
Maria Sumuvuori
Seuraa:

Se alkaa taas! Ikkunoissa näkyy jo joululahjaideoita, postilaatikosta saattaa löytyä joulukuvastoja ja sähköpostiin kilahtelee jouluaiheisia uutiskirjeitä. Vipinä alkaa sekä kotitalouksissa että yrityksissä, ja sosiaalisessa mediassakin joulu on jo esillä. Jos et vielä ole aloittanut, niin nyt kannattaa siis ryhtyä asialle ja ottaa ilo irti somen mahdollisuuksista joulukampanjassasi! 

Mutta miksi kampanjoida juuri sosiaalisessa mediassa? 

1. Some on inspiraation kanava. Sieltä etsitään ideoita, fiilistä, ohjeita, vinkkejä ja neuvoja kaikkeen - myös joululahjoihin. Eli pidäpä meteliä itsestäsi ja nosta tietoisuutta brändistäsi, sillä se näkyy takuuvarmasti joulun ajan liikevaihdossasi.

2. Some on läsnä arjessa. Instagramia ja Facebookia selaillaan sängyssä, kun odotellaan unen saapumista. Some on auki myös vessassa, perunoita keitellessä, hiusnaamion vaikutusta odotellessa, telkkarin mainostauoilla... Aina, kun tilanne sen sallii, kaivetaan puhelin esiin ja avataan sosiaalinen media. 


3. Some on tarpeiden ja tunteiden synnyttäjä. Tiesitkö, että Suomessakin joululahjaostosten lomassa ostetaan entistä enemmän joululahjoja myös itselle? Älä siis keskity vain ostajien läheisiä koskeviin viesteihin, vaan muista ottaa huomioon myös ostajan omat tarpeet.

4. Some on siirtymisalusta. Varmista, että sisällöt ja mainokset ovat kiinnostavia ja ohjaavat asiakkaat oikeille sivuille. Osta osta osta -julkaisuja ei kuitenkaan kannata ryhtyä spämmäämään, vaan paras tapa nostaa positiivista tietoisuutta yrityksestä on tehdä sisältöä, joka osuu arjen tilanteisiin ja antaa asiakkaan arkeen lisäarvoa. 

5. Some on kuitenkin vain some. Hyväkään mainostaminen ja sisällöntuotanto ei pure, jos tiedotus käytännön asioista ja toimitusajoista on puutteellista tai tuotteiden toimittaminen ylipäänsä viivästyy. 

Kuulostaako järkevältä? Tutustu sosiaalisen median markkinoinnin palveluihimme ja kysy lisää asiantuntijoiltamme - autamme sinua suunnittelemaan toimivan joulukampanjan!  

Aiheet: sosiaalinen media, somemarkkinointi

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä