<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Karista kilpailijat unohtamalla latteudet

Kirjoittanut Ville Orrenmaa on 17.10.2014
Ville Orrenmaa
Seuraa:

Suomalaisten yritysten strategian ja markkinoinnin kehittämistä vaivaa sama ongelma – liialliset latteudet. Tai kuten vuorineuvos Kurkilahti ja professori Äijö sen totesivat: ”Strategian ydin eli selkeä erottautumistekijä löytyi vain 17 prosentilta tutkituista (suomalaisista) yrityksistä” (Talouselämä 12.10.2014). Jos kuitenkin yrityksen tuote tai palvelu on tästäkin huolimatta kunnossa, niin onko liiallisista latteuksista haittaa?

On. Koko myynnin ja markkinoinnin terä häviää, jos yritys ei osaa viestiä erinomaisuudestaan asiakkaille. Jos olet yksi sadoista ”kokonaisvaltaisista ja joustavista” tilitoimistoista tai yksi vielä useammasta ”laadukkaasta ja asiakaslähtöisestä” konepajasta, niin markkinoinnillasi ja myyjällä voi olla ylivoimainen tehtävä uusien asiakkaiden metsästyksessä.
 
Esimerkiksi joustavuus, laadukkuus ja edelläkävijyys ovat toki yrityksen kilpailukyykyyn vaikuttavia asioita, mutta perustasoisia sellaisia. Niiden on siis oltava kunnossa, ja varsinaisen erottumistekijän on löydyttävä muualta.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joustava tilitoimisto on oikeasti joustava, jos esimerkiksi asiakkaan tapaaminen onnistuu myös klo 18 jälkeen. Laadukas konepaja on oikeasti laadukas, jos se voi kertoa toimittaneensa kaikki (tai edes huomattavasti kilpailijoitaan enemmän) viime vuoden toimituksista ilman reklamaatioita. Edelläkävijyys konsulttiyritykselle puolestaan tarkoittaa sitä, että se pystyy tarjoamaan asiakkailleen edes jotain tietoa tai palvelua ensimmäisenä Suomessa. Ja osaa myös pukea tämän sanoiksi.

Hyvänä esimerkkinä markkinoinnilla ja strategialla erottautumisen liitosta on Nesteen huoltoasemien ja K-markettien yhteinen ”Yhden pysähdyksen taktiikka”. Hyöty on ainakin ajansäästössä konkreettinen, mutta toki ero markkinajohtajaan jää vielä epäselväksi.

Strategian näkökulmasta kyse on kilpailijoista poikkeavien tuotteiden, palveluiden tai toimintatapojen rakentamisesta. Markkinoinnin suhteen kyse on usein onneksi vain konkreettisten asiakkaan elämää parantavien hyötyjen kertomisesta sekä erinomaisesta tuotteistuksesta.

Mieti siis seuraavalla kerralla asiakasta kohdatessa, kuinka juuri sinun yrityksesi (ei minkä tahansa kilpailijan) tekee asiakkaasi elämästä parempaa? Ja jos ei tee, niin ryhdy äkkiä hommiin!

 

Aiheet: erottuminen, kilpailu, markkinointi, myynti

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä