<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kivijalkakauppa menestyy jatkossakin, mutta ei ilman markkinointia

Kirjoittanut Ville Orrenmaa on 16.01.2015
Ville Orrenmaa
Seuraa:

Ostamisen muutokset yhdistettynä teknologian kehittymiseen ovat saaneet monet kivijalkakaupat ahtaalle. Pohjimmiltaan kyse on asiakkaiden ostoprosessin muuttumisesta ja tavasta hakea tietoa - eli juuri siitä, mihin markkinoinnin tulisi vastata. Ostaminen on siis muuttunut, mutta myynti ja markkinointi ei.

Omasta ikäpolvestani 96 % asiakkaista hakee tietoa Internetistä ennen ostopäätöstä. Lähes poikkeuksetta tiedonhaussa pärjäävät huonoiten juuri kivijalkakaupat. Markkinointi ei vain tavoita potentiaalisia asiakkaita. Luonnollisesti sääntöön löytyy aina poikkeus, eli osa kivijalkakaupoista on esimerkiksi asiakaspalvelultaan tai tuotevalikoimaltaan niin ainutlaatuisia, että markkinoinnin voi jättää vähemmälle.

Käytännössä suurimmalla osalla kivijalkakaupoista markkinoinnin toteuttamiseen on tässä tilanteessa kaksi vaihtoehtoa:

- Olla näkyvillä Internetissä verkkokauppojen rinnalla

- Olla yksinkertaisesti niin tunnettu, että asiakas ei missään vaiheessa eksy verkkoon

Kumpikin vaihtoehto vaatii toimiakseen tehokasta markkinointia. Ensimmäisessä vaihtoehdossa markkinoinnin painopiste on verkossa, ja toisessa vaihtoehdossa painopiste on missä tahansa kustannustehokkaasti toimivassa keinossa - oli se sitten verkkomarkkinointia, sissimarkkinointia tai vaikka perinteistä lehtimainontaa. Olennaista on saada verkko tukemaan kivijalkaa ja päinvastoin.

Ilman toimivaa markkinointia tai verkkonäkyvyyttä kivijalkakauppa ei kuitenkaan pärjää, ellei sitten pysty rakentamaa liiketoimintaansa sen 4 % varaan, joka aloittaa tiedonhakunsa kävelemällä kauppaan. Helpoiten myynnin lisäämiseen pääsee käsiksi näillä kolmella vinkillä:

- Varmista verkkonäkyvyys laittamalla nettisivusi kuntoon ja ainakin paikallisten hakutulosten kärkeen

- Hanki lisämyyntiä kohdistamalla markkinointia ja myyntiä myös nykyisiin asiakkaisiisi    

Luovu mainosrutiineista ja siirry kustannustehokkaisiin ja mitattaviin mainonnan keinoihin – olivat ne sitten perinteisiä tai verkossa toimivia!

 

Aiheet: digimarkkinointi, kivijalka, markkinointi, myynninmaailma, myynti, Yleinen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä