<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

8 kysymystä jotka jokaisen markkinoijan on syytä kysyä itseltään Nordic Business Forumin perusteella

Kirjoittanut Markus Jokinen on 13.10.2016
Markus Jokinen
 
Nordic Business Forum 2016 oli melkoista ilotulitusta. Poimin yhteenvedon puhujien mieleenpainuvimmista pointeista ja niiden herättämistä kysymyksistä markkinoijan näkökulmasta.

1. Most important KPI = to sell shit - Gary Vaynerchuck

Tällä Vaynerchuck ei suinkaan tarkoittanut, että tärkeintä on myydä shittiä vaan kaikkien yrityksesi toimenpiteiden tärkein tavoite tulee olla myynnin kasvu. Tuovatko kaikki omat markkinointitoimenpiteesi myynnin kasvua pitkällä tai lyhyellä aikavälillä?

2. Yrityksesi tulee olla media - Gary Vaynerchuck

Viimeistään nyt on syytä herätä siihen, että sosiaalinen media on täällä. Merkittävä osa sinunkin asiakkaistasi käyttää sitä ja vähintään googlettaa tietoa. Tarjoatko sinä niin laadukasta ja hyödyllistä suunnitelmallisesti tuotettua sisältöä, että kohderyhmäsi haluaa kuluttaa sitä jopa vapaa-ajallaan?

3. Liiketoiminta on enemmän kuin koskaan verkostojen rakentamista - Seth Godin

Digitalisaation myötä verkostoituminen on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Myös merkityksellinen sanoma leviää nopeampaa ja laajemmalle kuin koskaan. Ottaako yrityksesi ja sen työntekijät kaiken hyödyn irti tästä valtavasta mahdollisuudesta?

4. Tee sellaisia asioita, jotka ovat puhumisen arvoisia - Seth Godin

Tiedon saanti ei enää rajoita ostopäätöksiämme. Godinin sanojen mukaan vain olemalla merkityksellinen voit tehdä vaikutuksen. Onko markkinoinnin tekemisesi puhumisen arvoista?

5. Tee töitä vaikuttajien kanssa - Scott Galloway

Sosiaalisen median vaikuttajat ovat omalla merkityksellään luoneet itselleen vahvat verkostot. Hyödynnätkö oman alasi ja kohderyhmällesi merkityksellisten vaikuttajien tarjoamia mahdollisuuksia?

6. Katso, missä olet mukana - Scott Galloway

Digitalisaation myötä markkinointikanavien muutos on nopeaa ja verkostoitumisen aikakaudella kumppaneiden merkitys on kasvanut. Oletko mukana tuottavissa markkinointikanavissa ja teetkö töitä menestyvien kumppaneiden kanssa?

7. Lamassa on halvempaa vallata markkinoilta asemia - Tony Hawk

Tony Hawk muurasi oman skeittausbisneksensä menestyksen kivijalan silloin kun skeittauksen suosio oli alhaisimmillaan. Laman sekä taantuman aikana yritykset pudottavat markkinointiponnistuksiaan ja esimerkiksi mainonnan hinnat laskevat. Miten voisit vielä hyödyntää taantuman?

8. Tanssi pelon kanssa - Seth Godin

Viimeisenä vielä itselleni mieleenpainuvin ohjenuora niin markkinoinnin tekemiseen kuin itseni kehittämiseen markkinoijana. Godinin mainitsema tanssiminen pelon kanssa vie pelkän epämukavuusalueelle menon vielä askeleen pidemmälle. Uskallatko ottaa riskejä, nauttia astumisesta tuntemattomaan ja ennen kaikkea palata voittajana riittävän usein?

Lisää Markuksen kirjoituksia löydät hänen LinkedIn -profiilistaan ja apua mahtaviin markkinointitekoihin löydät täältä.

 b2b yrityksen markkinointi

 

Aiheet: digimarkkinointi, markkinointi, myynti

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä