<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Löytävätkö asiakkaasi sinut Googlesta tai muista hakukoneista?

Kirjoittanut Joonas Tammela on 30.10.2014
Joonas Tammela

Lue, mitä Internet-markkinoinnin asiantuntijamme Joonas Välimäki kertoo hakukonelöydettävyydestä ja siitä, mitä yritysten kannattaa erityisesti ottaa huomioon. 

joonas1

Esimerkiksi Googlessa tehdään Suomessa päivän aikana noin 20 miljoonaa hakua. Ihmiset hakevat aktiivisesti tietoa itseään kiinnostavista tuotteista ja palveluista. Nuo ihmiset odottavat automaattisesti löytävänsä haullaan kaikki potentiaaliset palveluntarjoajat, minkä vuoksi yrityksesi on oltava mukana.

Uusi, potentiaalinen asiakas hakee aina palveluiden ja tuotteiden nimillä, ei yrityksen nimellä. Yksikään uusi, potentiaalinen asiakas ei siis löydä yritystäsi, ellet panosta hakukonenäkyvyyteen. Sama päti ennen puhelinluetteloihin; ei potentiaalinen asiakas löytänyt etsimäänsä uutta palvelua yrityksen nimellä vaan tuotteen tai palvelun nimellä. Siksi yrityksen oli oltava aina löydettävissä tietyn palvelun alla.

Yrityksen kannattaisi käydä tarkastelemassa tilastoja siitä, millä sanoilla ihmiset hakevat tiettyä tuotetta tai palvelua. Tämän voit tehdä avainsanojen suunnittelijan työkalulla (vaatii Google Adwords-tunnuksen). Voit myös Googlettaa ja tutkia, millaisia tuloksia hakutuloksissa nousee ks. hakusanalla esiin.

Vinkki: Laita itsesi asiakkaan kenkiin ja lähde hakemaan omia palveluita tai tuotteita sellaisilla sanoilla, joita käyttäisit kun etsit jotakin uutta. Kun testaat hakusanoja asiakkaan kengissä, testaa samalla, kuinka moni kilpailija tulee ennen yritystäsi hakukoneessa. Näin näet, millaisia sanoja nämä käyttävät.

Ps. Jos haluat apua hakukoneoptimoinnin tai hakusanamainonnan tekemisessä tai suunnittelussa, niin ota meihin yhteyttä niin etsimme sinulle parhaan ratkaisun! Lue lisää nettisivuiltamme. 

Aiheet: hakukoneoptimointi, mainonta, digimarkkinointi, google-mainonta, markkinointi, sosiaalinen media

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä