<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Luovuus kunniaan! SPV:n Sami Koski kertoo luovuudesta pelikentillä, ja Myynninmaailma hieman toisenlaisilla kentillä

Kirjoittanut Myynninmaailma on 30.03.2015
Myynninmaailma


Luovuus on hyvin tärkeä ominaisuus, niin yrityselämässä kuin ihan arjessa yleensä. Seinäjoen Peliveljien hyökkääjä, Sami Koski kertoo omasta näkökulmastaan, miten luovuus heijastuu hänen arkeensa SPV:n hyökkääjänä.

”Luova pelaaja pystyy löytämään erilaisia ratkaisumalleja kaikissa tilanteissa. Kaikilla ihmisillä on luovuutta, mutta luova ja taitava pelaaja voi tehdä odottamattomia ratkaisuja nopeissakin tilanteissa. Salibandyssäkin helpoiten havaittavissa ovat pallon kanssa tehtävät ratkaisut.”

Myös yrityksen on osattava käyttää kaikkia uusia ja mahtavia teknologioita sekä järjestelmiä markkinoinnissaan osoittaakseen olevansa luova. Lisäksi luovuutta tarvitaan yksittäisissä markkinointimenetelmissä, kuten Google mainonnassa. Pitää osata luoda houkuttelevia ja positiivista huomiota herättäviä mainoksia ja mainostekstejä, joilla saadaan asiakas reagoimaan toivotulla tavalla. Toisella mainoksella voidaan tavoitella asiakasta ostamaan jokin tuote tai palvelu, kun taas toisella voidaan haluta kasvattaa tunnettuutta ja saada asiakas tutustumaan yritykseen tarkemmin. Päätösten tekeminen vaatii hyvää ratkaisukykyä.

sami2

”Salibandyssa luovuuden ja taidon yhdistyessä vain oma mielikuvitus on rajana, millä tavoin ohittaa vastustaja tai miten syöttää pallo ketjukaverille erilaisissa tilanteissa. Otteluissa tilanteet tulevat nopeasti ja silloin ratkaisu täytyy tulla selkäytimestä, joko harjoiteltuna tai mielikuvana mitä tehdä eri tilanteissa. Luovuus ei lopu koskaan, joten aina on tilaa kehittää ja keksiä uutta. Omasta mielikuvituksesta ja taidoista riippuu kuinka paljon pystyy luovuuttaan toteuttamaan. Taitoa ja luovuutta pystyy kehittämään kaikkialla, kun olet joukkueen harjoituksissa, kotona tuolin jalkoja harhauttelemassa tai missä vain mailan kanssa kikkailemassa. Aina voi yrittää mitä mieleen tulee ja silloin luovuus on valloillaan. Hyödyllistä on myös seurata muita urheilulajeja, sillä niissä on yllättävän paljon samoja ominaispiirteitä, kuten harhautukset, syöttö, syötönvastaanotto ja laukaus. Seuraamalla erilaisia pelaajia eri urheilulajeista voi saada hyviä mielikuvia myös salibandyn pariin, esimerkiksi mitä voi tehdä 1 vs 1 tilanteessa tai millaisia harhautuksia kropan liikkeellä voi saada aikaan.”

Sama pätee yrityselämässä. Luova tekijä pystyy löytämään oikeat keinot ja valitsemaan esimerkiksi Googlen suuresta valikoimasta kannattaako lähteä mainostamaan bannereilla eri hakuverkostoissa, uusille tai jo omilla sivuilla käyneille asiakkaille (Google Display ja Google Remarketing), vai mainostaako Googlen hakukoneessa avainsanoille kohdistetuilla tekstimainoksilla (hakusanamainonta). Google -mainonta sisältää lukuisia erilaisia mahdollisuuksia, joiden hyödyntämiseen tarvitaan luovuutta, taitoa ja kokemusta. Kaikki Googlen eri mainostamismuodot eivät sovellu kaikille toimialoille, jolloin mainostajan vastuulla on selvittää, millä keinoilla päästään parhaiten asetettuihin tavoitteisiin.

Aiheet: mainonta, spv, google-mainonta, markkinointi, salibandy, sami koski, sosiaalinen media

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä