<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Menestyvä verkkokauppa? Osa 1

Kirjoittanut Anu Yliselä on 23.10.2014
Anu Yliselä
Seuraa:

Toimivan verkkokaupan rakentaminen ja kehittäminen ei hoidu tuosta vain sormia napsauttamalla. Onnistumiseen vaikuttavat monet eri tekijät, jotka on kaikki otettava huomioon kaikessa tekemisessä. Internetmarkkinoinnin asiantuntijamme Anu Yliselä luettelee tärkeimpiä!


Käyttäjäystävällisyys

Verkkokaupan  valikkorakenteen on oltava helppo ja looginen. Hakukoneoptimoinnin kannalta olisi hyvä olla useita erilaisia valikkoja, esimerkiksi ns. tuotevalikko ja brändivalikko. Sivustolta täytyy löytyä myös ennakoiva haku tai sisäisiä hakukoneita, joilla kävijä pystyy sorttaamaan haluamansa tuotteet.

Ostoprosessin on oltava yksinkertainen ja helppo. Kun kävijä poistuu hetkeksi ostoprosessista, on tärkeää että perustiedot ovat säilyneet kun hän palaa takaisin. Lisäksi tämän päivän trendi on se, että vielä ostoprosessissa houkutellaan asiakasta ostamaan lisää.

Tuotteiden on oltava hinnaltaan kilpailukykyisiä, valikoiman laaja ja tuotekuvausten mahdollisimman perusteellisia mutta samalla ytimekkäitä. Varastotietojen on oltava jatkuvasti totuutta vastaavia.Verkkokaupan käyttäjäystävällisyyteen vaikuttavat myös kuvat ja videot, joiden on oltava korkealaatuisia. Ulkoasun on oltava puoleensavetävä ja yrityksen näköinen, jolloin se edistää osaltaan myyntiä. Sivuston ulkoasun on myös vastattava kohderyhmän vaatimuksia. Visuaalisuutta on myös kehitettävä jatkuvasti, sillä sivusto ei voi pysyä samanlaisena vuosia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luottamus

Luottamuksen saavuttamiseksi helpota asiakasta tekemään ostopäätös. Kerro avoimesti jo etusivulla toimituskuluista ja -tavoista sekä maksutavoista - näin verkkokaupassa tulee mahdollisimman vähän ostoprosessin keskeytyksiä eivätkä toimituskulut- tai tavat tulisi kävijälle yllätyksenä.

Kaiken toiminnan on oltava läpinäkyvää. Ennen kaikkea yhteystietojen ja yritystietojen on oltava helposti saatavilla. Tuotteiden vaihdon ja palautuksen ohjeet ja -ehdot on oltava myös selkeästi esillä.
Huomioithan kesällä tulleen lakiuudistuksen, mikäli teet muutoksia kuluihin: 13.6 tuli voimaan uusi laki, jonka myötä jokainen verkkokauppa saa itse päättää, joutuuko asiakas maksamana postikulut palautuksesta  vai ei. Kuluttajat eivät välttämättä ole huomioineet tätä ja jos yritys vaatiikin tätä maksamaan palautuskulut, voi yllätys olla suuri. Tästä onkin kerrottava hyvin asiakkaalle. Lue lisää tästä linkistä.

Lue myös Menestyvä verkkokauppa? Osa 2!

Haasteteltu: Anu Yliselä, Internetmarkkinoinnin asiantuntija
Kirjoittaja: Ronja Hautamäki, Internetmarkkinoinnin asiantuntija


Ps. Jos haluat tietää lisää, voit turvautua meihin. Autamme sinua suunnittelemaan verkkokauppasi toteutuksen ja markkinoinnin. Voimme tarjota yrityksellesi yksilöllistä ja räätälöityä koulutusta. Ota yhteyttä!

 

Aiheet: digimarkkinointi, markkinointi, myynninmaailma, myynti, sosiaalinen media, vinkkejä

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä