<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Menestyvä verkkokauppa? Osa 2

Kirjoittanut Anu Yliselä on 29.10.2014
Anu Yliselä
Seuraa:

Toimivan verkkokaupan rakentaminen ja kehittäminen ei hoidu tuosta vain sormia napsauttamalla. Onnistumiseen vaikuttavat monet eri tekijät, jotka on kaikki otettava huomioon kaikessa tekemisessä. Internetmarkkinoinnin asiantuntijamme Anu Yliselä luettelee tärkeimpiä!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun on oltava nopeaa ja ammattitaitoista. Verkkokaupassa olisi hyvä olla Chat-palvelu, jotta asiakkaat saisivat reaaliaikaisesti yhteyden asiakaspalvelijaan.

Kaikki tilaukset on toimitettava nopeasti ja mielellään samalla kertaa. Reklamaatiot on käsiteltävä aina ensi tilassa. Toimituksia on voitava seurata. Tiedota asiakasta toimituksen kulusta ja muutoksista mahdollisimman aktiivisesti.

Asiakkaiden tyytyväisyyttä on hyvä mitata aktiivisesti esimerkiksi sähköpostitse lähetettävillä kyselyillä tai verkkokauppaan integroiduilla nettikyselyillä (ponnahdusikkuna, jossa muutama kysymys kaupan toimivuudesta).

 

Markkinointi

Markkinoinnissa kaikista tärkeintä on kilpailijavertailu - tiedä koko ajan, mitä kilpailijasi tekee. Ota mallia siitä, mitä kilpailija tekee oikein, tee paremmin se minkä tämä tekee huonosti ja keksi aivan uusia tapoja houkutella asiakkaita verkkokauppaasi.

Sosiaalinen media on merkittävässä roolissa verkkokaupan brändin vahvistajana. Sisältömarkkinointi on tänä päivänä kova sana etenkin hakukoneoptimoinnin kannalta - kiinnostavalla ja lisäarvoa tuottavalla sisällöllä verkkokauppa pääsee helpommin ilmaisten hakutulosten mukaan Googlessa.

Tärkeää on, että tunnet asiakkaasi ostoprosessin - mieti, missä eri ostoprosessin vaiheessa kannattaa näkyä missäkin kanavassa. Houkuttele asiakasta erilaisilla tarjouksilla ja muista kanta-asiakasmarkkinointi!

Lue myös Menestyvä verkkokauppa? Osa 1!


Ps. Jos haluat tietää lisää, voit turvautua meihin. Autamme sinua suunnittelemaan verkkokauppasi toteutuksen ja markkinoinnin. Voimme tarjota yrityksellesi yksilöllistä ja räätälöityä koulutusta. Ota yhteyttä!

Aiheet: digimarkkinointi, markkinointi, myynninmaailma, myynti

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä