<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mielikuvituksen voimin näkyvyyttä Instagramissa

Kirjoittanut Ronja Hautamaki on 06.08.2014
Ronja Hautamaki
Seuraa:

Älypuhelimilla käytettävä Instagram on tehokas keino kasvattaa yrityksen näkyvyyttä, mutta silti Suomessa on vielä paljon yrityksiä jotka eivät ole ymmärtäneet sen hyötyjä. Instagram toimii erinomaisesti visuaalisten yritysten kuten kahviloiden kohdalla, kun sekä yritys että asiakkaat julkaisevat tietyillä hashtageilla kuvia hienosti asetelluista herkkuannoksista. Näitä kuvia myös jaetaan paljon

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ainoastaan kahvilat sekä ravintolat, vaateliikkeet ja muut visuaalisia tuotteita myyvät liikkeet olisivat ainoita, joiden kannattaa olla mukana Instagramissa. On täysin mielikuvituksesta kiinni, kykeneekö saavuttamaan haluamansa näkyvyyden.

On nimittäin paljon muitakin asioita joita julkaista Instagramissa kuin perinteiset tuotekuvat. Ihmiset haluavat tietää, ketä yrityksessä työskentelee ja mitkä ovat heidän työtehtävänsä, motivaationsa ja tarinansa, miltä liiketilat näyttävät, millaisten aatteiden takana yritys seisoo, millaisissa tapahtumissa se on mukana, miten tuotteet ja palvelut syntyvät.. Aiheita on vaikka muille jakaa, kun asennoituu oikein.

 

Tässä joitakin ideoita:

- Yrityksen arvoihin sopivia aforismeja ja sanontoja sopiviin kuviin liitettyinä
- Henkilökunta kokoontuneena yhteen viettämään kahvitaukoa ym. yhteiset hetket
- Työntekijät työn touhussa koneen ääressä, asiakastapaamisessa.. 
- Esittele työntekijät kukin erikseen
- Uusittu sisustus tai järjestys liiketiloissa
- Jos yritys noudattaa ekologisia arvoja, julkaise kuvia joista tämä käy ilmi - mitä yrityksesi tekee ympäristön hyväksi?
- Kuvaa aktiivisesti tapahtumissa joita järjestät/joihin osallistut sekä matkoilla. 
- Julkaise kuvia tyytyväisistä asiakkaistasi ja liitä mukaan lyhyt asiakastarina tai kommentti. 
- Jos yrityksesi jakaa tietoa, julkaise kuvia jotka sisältävät lisäarvoa tuottavia vinkkejä ja ohjeita tekstin muodossa. 
- Kun yrityksesi täyttää vuosia, ota kuva kaikista yrityksessä työskentelevistä ihmisistä juhlistamassa asiaa (asiallisesti, tietysti). Liitä tekstiin suuret kiitokset asiakkaille näiden tuesta.
- Kun työntekijä täyttää vuosia ja tälle järjestetään vaikka yllätysjuhlat tai onnitellaan kesken työpäivän, ikuista tilanne. Sama, jos joku työntekijä esimerkiksi palkitaan hyvästä työstä. Näin näytät ihmisille, että työntekijöistä välitetään.

Keksi itse oma tapasi näkyä Instagramissa! Ei ole valmiita ohjeita sille, millaiset kuvat olisivat parhaita. Tapoja on yhtä monta kuin yrityksiäkin. Meidän mielestämme parhaita ovat ne, jotka kuvastavat yrityksen persoonallisuutta ja yksilöllisyyttä - sellaiset, joita muut yritykset eivät ehkä ole vielä edes keksineet. Joskus taas perinteiset keinot toimivat parhaiten.

Ps. Älä unohda käyttää hashtageja, sillä oikein käytettyinä niillä voi saavuttaa suurta näkyvyyttä!

Tsemppiä!

Aiheet: digimarkkinointi, markkinointi, sosiaalinen media

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä