<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mikko Kohonen - 6 yhteistä askelta onnistuneeseen maalin- ja kaupantekoon

Kirjoittanut Myynninmaailma on 02.02.2014
Myynninmaailma

Myynninmaailman hallituksen jäsen Mikko Kohonen tietää maalinteosta paljon. Hän on kautta aikojen eniten maaleja tehnyt pelaaja Salibandyliigassa. Hän on myös lajissaan kaksinkertainen maailman- ja suomenmestari. Tämän lisäksi Mikolla on kahdeksan vuoden kokemus toimimisesta myynnin kouluttajana ja konsultoijana. Nyt Mikko kertoo tiiviisti kuusi yhteistä askelta onnistuneeseen maalin- ja kaupantekoon.

Mikko-Kohonen-2MK

Mikko Kohonen, Myynninmaailman hallituksen jäse

1. Motivaatio ja osaaminen

Kun lähdetään tekemään maaleja täytyy harjoittelut olla harjoiteltuna. Taito ja osaaminen ovat ratkaisevia tekijöitä oli tavoitteena sitten tehdä maali tai kauppa. Vähintään yhtä tärkeä tekijä on myös motivaatio. Puolivaloilla pyöriessä kentällä ei maaleja eikä kauppoja synny.

2. Taustatyö

Maalivahteja ja asiakkaita on monenlaisia. Asiakkaisiin tututustuminen on avainasemassa kaupan syntymiseksi. Maalintekoon valmistautuessa tulee tuntea vastassa oleva maalivahti ja puolustus. Jokaista puolustusta vastaan ei voi pelata samalla lailla ja jokaisen asiakkaan tilanne on erilainen.

3. Ratkaisun löytäminen

Kummassakaan tapauksessa ei voi vain miettiä missä on itse paras. Se on sama kuin ampuisi jousipyssyllä metsään ja toivoisi osuvansa saaliiseen. Miettimällä asiakasta tai puolustusta löytyy tilanteeseen oikeat ratkaisut. Myyjän tulee ajatella mistä asiakas hyötyy. Maalintekijän täytyy keksiä keino ohittaa juuri tämä puolustus ja lopulta maalivahti. Tärkeää on muistaa, että toisen ihmisen kohtaaminen ystävällisesti ja arvostavasti vie meitä eteenpäin.

4. Lämäri vai rannelaukaus kaupanpäättämiseen

Löydettyään tilanteeseen sopivan ratkaisun on myyjällä ja maalintekijällä paljon itsevarmempi olo. Maalintekijällä veto lähtee huomattavasti terävämmin ja myyjälle asiakas esittää vähemmän vastaväitteitä. Urheilussa ja myynnissä täytyy myös aina muistaa, että niin makaa kuin petaa. Kaupan päättämistapoja ja laukauksia kohti maalia voi ottaa monenlaisia. Laukaus kohti maalia on aina hyvä ratkaisu, mutta jos näet maalinteko-mahdollisuuden ja et lauo, se on huonoa peliä. Tärkeää on maalinteossa ja kaupan päättämisessä oikea-aikaisuus ja reagointi.

5. Tehostaminen

Aina tulee muistaa, että yksi maali tai kauppa ei tee sinusta hyvää. Huippusuorittaja ei koskaan lopeta itsensä kehittämistä. Maalintekijän ja myyjän tulee jatkuvasti pyrkiä kehittymään, olla tavoitteellinen. Tärkeää on myös muistaa tehdä riittävästi toistoja. Salibandyliigan parhaat pelaajat laukovat 20 % tehokkuudella maaleja. Huippupelaajan täytyy siis laukoa ottelussa 15 kertaa pystyäkseen tekemään hattutempun. Tämä puhdas matematiikka välillä unohtuu myös myyjiltä.

6. Tuulettaminen

Onnistunutta suoritusta tulee aina muistaa tuulettaa ainakin itselleen. Hienoista maaleista ja asiakkaan tekemisestä tyytyväiseksi pitää nauttia. Näin ruokit omaa motivaatiotasi ja seuraavaa maalia on taas helpompi lähteä tekemään. 

Aiheet: spv, myynnninmaailma, vinkit, Yleinen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä