<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miksi ilmainen muoviämpäri toimii markkinoinnissa?

Kirjoittanut Ville Orrenmaa on 27.05.2015
Ville Orrenmaa
Seuraa:

Ilmaiseksi jaettava muoviämpäri on hyvää vauhtia muodostumassa suomalaisen markkinoinnin klassikoksi. Vaikka suurinta osaa tämä halpakauppojen keino hymyilyttää, on siinä kuitenkin paljon opittavaa minkä tahansa tuotteen tai palvelun myynnin ja markkinoinnin kannalta. Teho kun ei perustu asiakkaan saamaan euron säästöön, vaan johonkin paljon ovelampaan.

Vastavuoroisuus

Hyvä myyjä tai markkinoija ymmärtää nykyaikaisen myyntipsykologian tärkeän kulmakiven, eli vastavuoroisuuden merkityksen. B2B-myynnissä tämä voi tarkoittaa myyntitapaamisen yhteydessä annettuja ilmaisia vinkkejä, liidin vinkkaamista sähköpostilla tai perinteistä joululahjaa. Kuluttajille kyseessä voi olla sisältömarkkinointi mielenkiintoisen vinkin muodossa Facebookissa tai tosiaan tuo klassinen muoviämpäri.  Koska viimeksi olet sitouttanut asiakasta antamalla jotain arvokasta ilmaiseksi?

Konkretia

Euron ämpäri voittaa kymmenien prosenttien alennuksen juuri konkreettisuutensa vuoksi. Myyntiargumenttina ”Jokainen toimitus asiakkaalle ajoissa viime vuonna” voittaa mennen tullen perinteisen ”Laadukas ja asiakaslähtöinen konepaja” täsmälleen samasta syystä. Jos siis pystyt osoittamaan jo etukäteen asiakkaalle tuotteesi tai palvelusi konkreettisen hyödyn, niin kauppa on askeleen lähempänä. Ymmärtääkö oma asiakkaasi oikeasti tuotteesi tai palvelusi hyödyn muoviämpärin tarkkuudella?

Ämpäri

Menettämisen pelko

Kun avajaisia odottava asiakas kuulee rajallisesta määrästä muoviämpäreitä, syntyy helposti tunne siitä, että joku muu vie minulle kuuluvan ämpärin, jos en itse ryhdy toimeen. Niukkuuden myymisen lisäksi myyjän onkin usein tehokkaampaa kertoa asiakkaalle siitä, minkä asiakas voi menettää ilman myyjän palvelua. Oli sitten kyseessä vanhentuneen lämmitysmuodon vuoksi menetettävät eurot tai hakukonenäkymättömyyden vuoksi menetettävät asiakkaat, on menettämisen tuska usein saavuttamisen iloa helpommin ymmärrettävää.

Kohderyhmän kiinnostusten ymmärtäminen

Jos ilmaisten muoviämpäreiden jakaminen jostain syystä vielä hymyilyttää, niin todennäköisesti et kuulu tavoiteltuun kohderyhmään. Tässä piileekin homman tärkein oivallus: Ymmärrä mitä asiakkaasi oikeasti haluaa. Jos tavoitteena on myydä edullista vessapaperia ja kohtuuhintaisia verkkareita, niin tämä markkinoinnin keino näyttää toimivan. Oopperalippuja tällä keinolla lienee turha myydä, mutta se on jo toinen tarina. Mikä on oman kohderyhmäsi muoviämpäri?

Aiheet: markkinointi, myynti, Yleinen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä