<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miksi kannattaa hyödyntää sosiaalista mediaa B2B-markkinoinnissa?

Kirjoittanut Ville Orrenmaa on 08.12.2016
Ville Orrenmaa
Seuraa:

Usein kuulee sanottavan, että sosiaalinen media on markkinointikanavana vain kuluttajia varten. Mutta voiko ja kannattaako sosiaalista mediaa hyödyntää myös B2B-markkinoinnissa? Tässä sinulle neljä hyvää syytä, miksi sosiaalista mediaa kannattaa ehdottomasti hyödyntää B2B-markkinoinnissa.

1. Myyjästä asiantuntijaksi

Nykyaikaisen myyntityön ja markkinoinnin tavoitteina on ratkaista asiakkaan ongelmia. Yrityksen ja myyjän tärkein tehtävä on profiloitua aidosti sellaiseksi asiantuntijaksi, joka pystyy näitä ongelmia ratkaisemaan. Miten ja missä asiantuntijuutesi näkyy? Sosiaalinen media mm. videoineen ja blogeineen tarjoaa valmiin ja erinomaisen alustan asiakasta kiinnostavalle asiantuntijasisällölle, jonka idea on antaa asiakkaalle ilmaiseksi kiinnostavaa ja konkreettista tietoa helposti omaksuttavassa muodossa. Myyt sitten tilitoimistopalveluita tai ilmanvaihtokoneita.

2. Tavoitat juuri oikean kohderyhmän

Esimerkiksi LinkedInissä sinun tai yrityksesi päivitykset näkevät todennäköisesti ensimmäisenä nykyiset asiakkaasi sekä heidän kollegansa muissa yrityksissä. Eikö tämä olekin juuri se kohderyhmä, jonka haluat tavoittaa? Parhaassa tapauksessa saat myös asiakkaasi markkinoimaan puolestasi.

Maksullisen mainonnan avulla kohdentaminen on helppoa. Usein pelkästään oikea maakunta, toimiala ja asiakkaan titteli riittävät pitkälle, mutta tarvittaessa kohdentamiseen voidaan käyttää myös esimerkiksi yrityksen nimeä, henkilön ikää tai koulutustaustaa. Sosiaalisessa mediassa ammutaan siis kiväärillä, ei haulikolla.

3.Halpaa tai vielä halvempaa

 Maailmanlaajuisesti katsottuna sosiaalinen media on Suomessa vielä todella alihyödynnettyä. Pöhinä on voimakasta ainoastaan muutamilla toimialoilla, joten sinun yrityksesi voisi olla oman alansa some-pioneeri. Tästä syystä jo pienelläkin rahallisella panostuksella pääset pitkälle, voipa se onnistua jopa ilmaiseksi. Suurin vaiva ja kustannus on kiinnostavan sisällön luomisessa, mutta tähänkin saa apua suunnitelmallisuuden ja rutiinin kautta. Mikä parasta, kokeileminen ei maksa mitään.

4. Helposti mitattavissa

Markkinoinnin teho on valitettavan usein uskon asian, mutta sosiaalisessa mediassa asia on toisin. Sosiaalisen median palveluiden omaa analytiikkaa tai verkkosivuston kävijäliikennettä seuraamalla opit nopeasti ymmärtämään, mikä toimii ja mikä ei. Tärkeintä on tietysti asiakkailta tuleva palaute, jota tämän tyyppisestä markkinoinnista on yleensä helppo saada.

Ole siis rohkea ja kokeile. Jos blogin kirjoittaminen ei sinun kohdallasi toimi, niin kokeile vaikka aktiivista kommentointia tai videobloggaamista. Jos puolestaan yrityksesi tuottamat referenssitarinat eivät herätä kiinnostusta, niin kokeile sen sijaan antaa ilmaisia vinkkejä tai muuta osa maksullisesta asiantuntijasisällöstä ilmaisen webinaarin muotoon.


Mietitkö miten saisit kaiken irti sosiaalisesta mediasta? Meiltä saat asiantuntijan apua aina suunnittelusta sisällöntuotantoon ja mittaukseen. Ota yhteyttä! 

 

b2b yrityksen markkinointi

Aiheet: B2B, markkinointi, sosiaalinen media

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä