<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miksi viimeistään nyt myynnin johtajan tulisi huomioida digitalisaatio?

Kirjoittanut Mikko Isoniemi on 08.11.2016
Mikko Isoniemi

Miten yrityksesi markkinointi palvelee nykyaikaista myyntityötä? Entä miten yrityksessäsi otetaan huomioon ostajat? Ja tehdäänkö markkinointia kanavissa, joissa asiakkaat ovat? Muun muassa näihin kysymyksiin kannattaa takertua, kun pohditaan digitaalista markkinointia, mutta ei lista vielä tähän pääty.

Maailma on muuttunut ja muuttuu jatkuvasti. Ihmiset ovat digitaalisissa kanavissa, myös asiakkaasi ja yritysten päätöksentekijät. Myynnin johtajana ymmärrät, että markkinointi palvelee myyntiä ja markkinointia on tehtävä siellä, missä potentiaaliset ostajat ovat. Jos et ole vielä hypännyt mukaan markkinoinnin digitalisaatioon, kerromme miksi nyt on korkea aika.

Digitalisaatio on tehnyt tiedon kulkemisen ja etsimisen helpoksi. Asiakkaat löytävät perustiedot tarvittaessa nopeasti. Tämän myötä valta on siirtynyt myyjältä ostajalle. Ostaja päättää missä ja milloin hän tutustuu tarjoamiisi palveluihin. Se taas on johtanut siihen, että asiakkaat odottavat myyjiltä lisäarvoa. Myyjiä kyllä löytyy, mutta ei ongelmien ja haasteiden ratkojia.  

Digitaalisten kanavien hyödyntäminen markkinoinnissa

Digitaalisten kanavien hallinta tehostaa digitaalista markkinointiasi merkittävästi, sillä se luo parempia pelipaikkoja myynnille. Lisäksi se tehostaa huomattavasti myynnin ajankäyttöä. Jotta digitaalinen markkinointi tuottaisi yrityksesi myynnille todellista arvoa, on kuitenkin hyvä pysähtyä pohtimaan muutamaa kysymystä myyntityön ja ostajien näkökulmasta.

  1. Tiedätkö, mitä digitaalisen markkinoinnin kanavia ostajasi käyttävät ja mitä he oikeasti haluavat tietää tuotteistasi ja ratkaisuistasi?
  2. Palveleeko yrityksesi markkinointi myyntiä ja liiketoimintaasi? Tekeekö esimerkiksi sosiaalista mediaa se henkilö, joka ymmärtää bisnestavoitteesi ja myynnin näkökulman?
  3. Vaikuttavatko digitaalisen markkinoinnin kanavat ostajien päätöksentekoon?
  4. Millainen mielikuva jää sähköisistä kanavista? Pystytkö todistamaan ylivertaisuutesi?
  5. Kuinka paljon markkinointibudjetissasi käytetään digitaaliseen markkinointiin?

Maailma on muuttunut, oletko siihen valmis? Lue neuvomme, miten liidien generointi saadaan tehokkaaksi, ja ryhdy hommiin!

 b2b yrityksen markkinointi

 

Aiheet: B2B, digimarkkinointi, liidien hankinta, myynti

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä