<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miksi pk-yrityksen pitää olla ja näkyä somessa?

Kirjoittanut Antti Savola on 20.04.2018
Antti Savola
Seuraa:

Tähän on universumin yksinkertaisin syy! Sosiaalinen media on parasta, mitä pk-yrityksille on ikinä tapahtunut! Yhtäkkiä maailma ympärillämme on tilanteessa, jossa näkyvyyden saaminen ja huomion herättäminen ei ole enää kiinni rahasta vaan sisällöstä ja hyvää sisältöä pystyy tuottamaan jokainen. Jopa minunlainen diplomi-insinööri!

Useimmat ovat kuulleet seuraavan menestysreseptin: "Tee jotain sellaista, mitä kukaan ei ole ennen tehnyt. Tai tee jotain sellaista mitä joku on jo tehnyt, mutta tee se eri tavalla." Tämä kuulostaa lähes mahdottomalta perinteisellä alalla toimivalle pk-yritykselle! Mutta entä, jos tuota periaatetta soveltaisikin vaan puhtaasti markkinointiin ja mainontaan? Entä, jos jokin konepajayritys alkaisikin markkinoimaan ja mainostamaan toimintojaan sellaisella tavalla, jota yksikään heidän kilpailijansa ei tee?

Alla neljä kovaa tärppiä, jotka haastan jokaisen pk-yrityksen ottamaan käyttöönsä!

1. Laadi suunnitelma! Ilman kunnollista suunnitelmaa et tule onnistumaan, joten laadi hyvä ja kattava suunnitelma, joka pitää sisällään vähintään aikataulun, tavoitteet, resurssit sekä seurannan ja mittauksen. Lähde liikkeelle sillä, että listaat yrityksesi tuotteet tai palvelut sekä tavat, kuinka niitä tuotetaan sekä ketkä niitä tuottavat. Lisäksi kun vastaat itsellesi seuraaviin kysymyksiin, pääset asiakkaasi maailmaan sisälle ja kykenet julkaisemaan sellaista sisältöä, joka kiinnostaa asiakastasi: ”Kuka on asiakkaani? Minkälainen asiakkaani ostajaprofiili on? Mitä asiakkaani miettivät ja arvostavat?”

2. Ole säännöllisesti esillä! Julkaise joka viikko muutama päivitys, joissa kerrot, mikä kyseinen tuote/palvelu on ja seuraavassa julkaisussa kerrot, miten kyseinen tuote/palvelu tuotetaan ja mikä sen arvo on asiakkaillesi. Aloita 1-2 kuukauden päästä sama alusta, erilaisilla sisällöillä. Julkaise välillä työpäivän tunnelmia, jaa ajankohtaisia uutisia alalta ja kerro asiakaskokemuksia/referenssejä. Välillä voit kokeilla jotain poikkeuksellistakin, mutta pidä huoli, että kyseinen kokeilu on linjassa yrityksen arvojen sekä toimintojen kanssa.

3. Aikatauluta! Voit tehdä yhden työpäivän aikana koko kuukauden julkaisut kerrallaan. Hyödynnä Facebookin julkaisujen ajastustoimintaa, tai jos yritykselläsi on useampi sosiaalisen median kanava käytössä, voit hyödyntää Hootsuiten ja Bufferin kaltaisia ohjelmia.

4. Ole valmis kokeilemaan ja myös epäonnistumaan! Moni pk-yritys on sosiaalisessa mediassa ja heidän viimeisin julkaisu on joululta 2015. Tähän voi olla syynä yksinkertaisesti ajanpuute, mutta myös pelko siitä, että saa ikävää palautetta tai ettei kukaan pidä julkaisua hyvänä. Jos tuntuu, ettet pääse liikkeelle tai tarvitset auttavaa kättä, osta tarvitsemasi palvelu sosiaalisen median ylläpitoon. Samalla voit ostaa koulutuksen, jossa opit käyttämään sosiaalisen median eri työkaluja, tuottamaan hyvää sisältöä ja ottamaan hyviä kuvia.

Ps. Seuraavassa blogissa mainostyökaluja sekä tarinoita voittamisesta!

 

opas_banneri

Aiheet: B2b-markkinointi, somemarkkinointi, sosiaalinen media