<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miksi vähemmän tykkääjiä on enemmän?

Kirjoittanut Kati Viikilä on 18.01.2017
Kati Viikilä

 Monissa Facebook-kampanjoissa ideana on kerätä yrityksen Facebook-sivuille tykkääjiä. Tämän lisäksi erilaiset kilpailut, joissa arvotaan arvokasta tavaraa, houkuttavat tykkääjiä sivuille. Mutta miksi 1000 tykkääjää voi olla paljon parempi kuin 10 000 tykkääjää? Miksi tykkääjiä ei välttämättä kannata haalia väkisin?

Toki suuri tykkääjämäärä antaa yritykselle uskottavuutta, mutta omaan alaasi liittymättömien kilpailujen myötä tulleet tykkääjät voivat olla muuten hyödyttömiä tai jopa haitaksi. Miksi? Koska Facebookin oma algoritmi säätelee sitä, kenelle yrityksesi päivitykset näkyvät. Tilastojen mukaan vähemmän kuin 12 % sivusi tykkääjistä näkee kaikki päivityksesi. Jos nämä henkilöt sattuvat olemaan kuusikymppisiä miehiä Utsjoelta, vaikka kohderyhmääsi kuuluvat seinäjokiset 20–30-vuotiaat naiset, ollaan tykkääjien haalinnassa menty pahasti metsään. Viet siis omalta kohderyhmältäsi mahdollisuuden nähdä sinun tuottamaasi sisältöä, ja koko vaiva menee harakoille. Toki nopeasti kilpailuajan jälkeen ne posiolaiset sieltä tippuvat pois, kun sisältö ei ole heille olennaista ja se blokataan.

Käytännössä mitä enemmän tykkääjiä, joita yrityksesi ei kiinnosta, sitä vähemmän niistä kiinnostuneistakaan marssii ovesta sisään tai muuten realisoituu. Tämä siksi, että suuri massa turhia tykkääjiä on anastanut vaivalla tekemäsi julkaisut omalle aikajanalleen.

Miten siis varmistat sen, että Facebook-sivulle julkaisemasi sisältö näkyy oikealle kohderyhmälle, ja saat relevantin tykkääjäkunnan? Jos yrityksesi toimii paikallisesti, ota se huomioon mainonnassa ja kisojen järjestämisessä. Mainontaa on helppo kohdentaa alueellisesti, mutta myös monin muin ehdoin niin, että kohderyhmääsi kuuluvat asiakkaat näkevät mainonnan. Kilpailun vyöryntää onkin vaikeampi kontrolloida, sillä jokainen Utsjoelta Hankoon asti tahtoo voittaa iPhonen, mutta jos arvot toimipaikkasi kaupunkiin ravintolalahjakortin, saat todennäköisemmin hyödyllisempää massaa sivuillesi. Kilpailua järjestäessään kannattaa miettiä myös sitä, saisitko palkinnon jotenkin liitettyä omaan alaasi.

Ylläpito, mainonta ja kilpailut sosiaalisessa mediassa vaativat suunnittelua tuottaakseen. Tähän kannattaa panostaa, sillä some on voimakas vuorovaikutuskanava. Älä siis päästä itseäsi helpolla painamalla silloin tällöin Sponsoroi julkaisua -napiskaa, vaan ota selvää, mitä saisit irti samalla summalla. Facebook-mainonnan työkalun opetteleminen ja ajan varaamineen suunnitteluun ovat pitkällä tähtäimellä hyvä sijoitus – turhia tykkääjiä kun ei valitettavasti saa poistettua.

 

Aiheet: sosiaalinen media

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä