<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mitä yhteistä on yrityksen brändin rakentamisella ja Gandhin sanoilla?

Kirjoittanut Antti Savola on 10.04.2018
Antti Savola
Seuraa:

Inbound, SEO, Analytics, Facebook-pikseli, CRM, Conversion Rate, AdWords, Liidi, CPC ja kaikkea muuta mahdollista, mikä liittyy ehkä jollain tavalla markkinointiin tai mainontaan… En tiedä, putosin jo kärryiltä. Tältä ainakin itsestäni tuntui, kun ensimmäisen kerran kuulin, mistä nykypäivän some- ja markkinointigurut puhuvat. Eräs menestynyt yrittäjä totesi hiljattain, ettei edes hän tohtisi mennä Slushiin, koska siellä puhutaan sellaisilla termeillä sellaisista asioista, mistä hän ei ole kuullutkaan – ja silti hän on mielestäni eräs parhaimmista markkinoijista ja itsensä brändääjistä! Kyseisen yrittäjän toimintatavoissa on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä Mahatma Gandhin toimintatapojen kanssa.

Mahatma Gandhi oli Intian itsenäisyysliikkeen johtaja ja suuri ajattelija. Yksi hänen kuuluisimmista lausahduksista kuuluu näin: Uskomuksistasi tulee ajatuksiasi, ajatuksistasi tulee sanojasi, sanoistasi tulee tekojasi, teoistasi tulee tapojasi, tavoistasi tulee arvojasi ja arvoistasi tulee kohtalosi.

Jos kohtalo on yhtä kuin yrityksen tulevaisuus, sillä on todella suuri merkitys minkälaiset arvot yrityksellä on. Puhumattakaan yrityksen toimintatavoista, jotka ovat läsnä jokaisen työntekijän päivittäisessä arjessa, ja jotka muodostuvat niistä teoista, joilla yrityksen toimintaa ylläpidetään. Se, millä tavoin yrityksen sanomaa tuodaan esille, sisäisesti ja ulkoisesti, lähtee jokaisen työntekijän ajatuksista ja uskomuksista yritystä kohtaan.

Eli yrityksen kohtalo tai ts. tulevaisuus muodostuu arvoista, tavoista, teoista, sanoista, ajatuksista ja uskomuksista. Jos edellä mainitut ovat ristiriidassa keskenään, tai jopa täysin hukassa, tai jos yrityksen sanoma ja vaikkapa reklamaation hoitaminen ovat aivan eri maailmoista, ei yksikään työntekijä voi vakuuttaa asiakkaille yrityksen toiminnan olevan luotettavaa. Kun kaikki edellä mainitut kohdat kulkevat käsi kädessä, ollaan aika vahvalla brändillä liikenteessä ja tämän jälkeen ne nykypäivän some- ja markkinointigurut voivat antaa oikeat työkalut markkinointistrategian laatimiseen sekä jalkauttamiseen, joilla mahdollistetaan se, että ovet pysyvät auki myynnille ja ostolle. Näin varmistetaan yrityksen tulevaisuus.

Kulkeeko yrityksesi brändi tai arvot käsi kädessä esimerkiksi reklamaatioiden hoitamisen kanssa?

Aiheet: brändi, arvot, yrityksen kasvu