<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miten aktivoin seuraajani sosiaalisessa mediassa?

Kirjoittanut Ronja Hautamaki on 03.06.2015
Ronja Hautamaki
Seuraa:

Sosiaalisessa mediassa on tärkeää olla läsnä - tuottaa aktiivisesti ja säännöllisesti sisältöä, jota tykkääjät ja seuraajat voivat kommentoida ja jakaa eteenpäin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös laatu merkitsee. Jos kaikesta aktiivisuudesta huolimatta some-sisältö ei saa lainkaan huomiota, kannattaa pysähtyä ja miettiä, missä voisi olla vika.

Alla 5 vinkkiä, joiden avulla osaat paremmin aktivoida seuraajasi somessa!

1. Suunnitelmallisuus

Mikä on se kohderyhmä joka halutaan tavoittaa ja millaista sisältöä ks. ryhmä toivoo löytävänsä yrityksen sosiaalisesta mediasta - mikä on se juttu? Ilman suunnitelmaa some-sisällöntuotannolla ei ole pohjaa ja rakennelma kaatuu hyvin nopeasti. Kun sosiaaliseen mediaan pääsee kiinni, se ei lopulta vie paljonkaan aikaa - etenkään, kun on hyvä suunnitelma apuna. Ei haittaa, vaikka jokaista postausta ei suunnittele viimeisen päälle, sisältöä voi hyvin julkaista myös hetken mielijohteesta - kunhan pidetään alati mielessä kohderyhmä ja sen kiinnostuksenkohteet. Tutki myös, mihin aikaan seuraajasi ovat paikalla, jotta osaat julkaista sisältöä oikeaan aikaan.

2. Seuraajakeskeisyys

Jatkuva omasta yrityksestä tiedottaminen ja mainostaminen ei toimi sosiaalisessa mediassa. Sitäkin saa olla, mutta tärkein oivallus somen suhteen on se, että siinä on kyse nimenomaan vuorovaikutuksesta. Sisällöstä tekee mielenkiintoisen se, että siinä on jotakin aitoa lisäarvoa seuraajalle ja kun siitä käy ilmi että yritystä oikeasti kiinnostaa, mitä sen seuraajat ajattelevat asioista. Kannattaa ehdottomasti panostaa seuraajakeskeisyyteen minäkeskeisyyden sijasta, pyrkiä herättämään keskustelua!

iphone-472197_1280

3. Monipuolisuus

Tämä liittyy myös hieman aiempaan kohtaan - sen sijaan että postattaisiin mainoskeskeistä sisältöä yrityksestä, kannattaa myös jakaa säännöllisesti muiden tuottamaa sisältöä - alaan liittyviä, mielenkiintoisia artikkeleita ja uutisia. Seuraajia kiinnostavat myös huumori, piristävät ja kannustavat aforismit sekä ilmaiset vinkit, joista on oikeasti hyötyä. Kuvia, videoita, asiakasreferenssejä - älä jämähdä paikoillesi vaan keksi aina uudenlaista sisältöä!

4. Aitous

Jokaisen yrityksen takana on ihminen tai ihmisiä. Nosta rohkeasti esiin henkilöstösi - millaisia ihmisiä yrityksessä työskentelee, mitä he tekevät ja mistä motivoituvat? Postaa kuvia kulissien takaa tauoilta, työn tohinoista, Tyky-reissuilta, yhteisiltä tapaamisilta ja ihan siitä, että millainen meininki työpaikalla vallitsee!

5. Kuvat ja videot

Postaukset joissa on kuva tai video nähdään useammin kuin pelkät tekstipäivitykset - kannattaakin julkaista monipuolisesti kuvia ja videoita tapahtumista, tuotteista, tapaamisista, asiakkaista ja henkilöstöstä.. ym.  Kannattaa hyödyntää Instagramia - kuvaaminen on helppoa, sen voi tehdä missä tahansa ja jako muihin kanaviin on nopeaa! Kokeile rohkeasti millainen sisältö toimii parhaiten ja näe epäonnistumiset vain mahdollisuutena oppia ja luoda entistä sitouttavampaa sisältöä!

Huom!

Tiesitkö että jos itselläsi ei aika riitä, voit ulkoistaa sosiaalisen median ylläpidon meille - pidämme yrityksesi aktiivisesti näkyvillä ja tavoitettavissa, ja voit itse keskittyä olennaiseen! Näemme aina vaivaa sen eteen, että tekemämme sisältö on juuri asiakkaan näköistä. Lue lisää täällä.

Aiheet: markkinointi, sosiaalinen media, vinkit

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä