<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miten ansaitset asiakkaan luottamuksen?

Kirjoittanut Ronja Hautamaki on 14.05.2014
Ronja Hautamaki
Seuraa:

Kaiken yritystoiminnan perusta on asiakkaan luottamus – ilman sitä ei ole mitään. Siksi onkin tärkeää nähdä vaivaa luottamuksen herättämiseksi. Vaikka prosessi sisältääkin monia eri vaiheita, ei kyse ole rakettitieteestä. Kaikessa on kyse ihmisyydestä ja kyvystä osoittaa toiselle oma halu auttaa.

Laadimme tiivistetyn, 10 kohdan listan siitä, mitä voit tehdä muodostaaksesi luottamuksellisen suhteen asiakkaaseen.

Asiakkaan luottamus saavutetaan, kun sydän on kiinni tämän tarpeiden täyttämisessä.

1. Keskity asiakkaan tarpeeseen. Liikkeelle lähdetään siitä että asiakkaan etu menee aina pikaisen, rahallisen hyödyn edelle. Tyytyväinen asiakas kun ostaa todennäköisesti myös uudelleen. Tavoittele siis pitkää, laadukasta asiakassuhdetta tarjoamalla kaiken tietotaitosi. Myy mieluummin halvin tuote, jos siitä todella on asiakkaalle enemmän hyötyä kuin siitä kalliimmasta.

2.  Muista elekieli – hymy on ehdoton, sillä se kertoo asiakkaalle että olet kiinnostunut hänen tarpeistaan ja haluat aidosti vastata niihin. Seiso ryhdissä, katso silmiin ja vältä pitämästä käsiä puuskassa. Kaikki se, mitä opetettiin koulussa luokan edessä esiintymisestä, pätee myös myyntitilanteessa.

3. Älä vähättele itseäsi. Anna ymmärtää, että uskot itseesi ja asiaasi – vain niin voit saada myös asiakkaan luottamaan siihen, että todella tiedät mitä teet.

4.  Tarjoa referenssitarinoita. Ihmisille on tärkeää kuulla muiden ihmisten kokemuksia. On paljon helpompaa tehdä ostopäätöksiä, kun ei tarvitse lähteä soitellen sotaan vaan turvana on muita tyytyväisiä asiakkaita.

Kerro siis asiakkaalle, keiden kanssa olet tehnyt yhteistyötä ja mitä mieltä he ovat olleet yrityksen palveluista.

5. Kysy kysymyksiä, osoita olevasi kiinnostunut. Anna asiakkaan loistaa kertomalla itsestään ja tarpeistaan tai jos hän on B2B-asiakas, lisää yrityksestään ja tavoitteistaan. Kysymällä saat vastauksia, jotka auttavat sinua tarjoamaan juuri kyseiselle asiakkaalle sopivia palveluita ja /tai tuotteita, jotka taas takaavat tyytyväisyyden.

6. Ole tavoitettavissa. Älä anna asiakkaan odottaa, vaan vastaa kun hän soittaa. Jos itselläsi ei ole aikaa, palkkaa joku muu palvelemaan soittavia sekä sähköpostitse lähestyviä asiakkaita.

7. Pidä lupauksesi – älä koskaan lupaa mitään, mitä et voi pitää. Tämä on perustavan tärkeää asiakkaan luottamuksen ansaitsemiseksi.

8. Kehitä itseäsi. Jos asiakas pyytää jotakin, mihin et voi tarjota ratkaisua, kouluttaudu. Tee kaikkesi, että voisit tarjota asiakkaalle sen, mitä tämä tarvitsee.  Tee poikkeus tai laajenna palvelurepertuaaria. Jos on jotakin, mikä todella ei kuulu sinun tai yrityksen osaamisalueisiin, ohjaa asiakas eteenpäin luotettavalle palveluntarjoajalle.

9. Puhu asiakkaan kielellä. Älä viljele ammattisanastoa vaan kerro kantasi ja tarjouksesi niin, että asiakas ymmärtää mistä on kyse. Älä kuitenkaan ala-arvioi asiakasta.

10. Käsittele reklamaatiot oikein. Kun olet tehnyt virheen, pyydä nöyrästi anteeksi ja osoita, että aiot tehdä kaikkeesi oikaistaksesi virheesi ja korvataksesi asiakkaalle.

Näitä ohjeita noudattamalla voit saavuttaa asiakkaasi luottamuksen. Älä koskaan jämähdä paikoillesi, sillä elämä on yhtä oppimista - ole valmis muuttumaan niin asiakkaasi kuin yrityksen vuoksi!

Autamme yrityksiä myynnin ja markkinoinnin suunnittelussa kehittämisessä. Lue lisää tästä linkistä. 

Aiheet: luottamus, markkinointi, myynti

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä