<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mikko Kohonen - Miten selvitä Google-aikakauden internetviidakossa?

Kirjoittanut Myynninmaailma on 16.03.2014
Myynninmaailma

Google on muuttanut tiedonhaun käsitteen. Enään ei tarvita vanhoja tietosanakirjoja kun lähes kaikki tieto on löydettävissä yhden nettisivun kautta. Mietitkö sinä ensimmäisenä kipulääkettä vai Buranaa kun päänsärky iskee? Burana teki aikanaan saman kipulääkkeille kuin Google on tehnyt tiedonhaulle. Nykyään ei enään etsitä tietoa vaan googlataan.

Tiedosta ja tiedonhausta on suora ja lyhyt yhteys kaupantekoon. Mitä yrityksissä tulee sitten miettiä tänä Google-aikakautena:

1. Kuinka teidät löydetään?
2. Kun asiakas löytää teidät niin kuinka vakuuttavia ja kiinnostavia olette?
3. Miten helppoa teiltä on ostaa?

Yrityksen on tärkeää miettiä myös internetissä asioita myynnin kautta. Verkossakin täytyy muistaa myynnin näkökulma, eikä vain lisäillä nättejä kuvia verkkosivuille. Verkkoon on luotava yhtenäinen polku, jota asiakas voi kulkea kohti ostopäätöstä - tuolla polulla asiakasta täytyy aina auttaa ottamaan seuraava askel.

Meidän tulee tietää vastuksia kysymyksiin "mitä", "missä" ja "milloin". Näin voimme segmentoida asiakkaamme ja tiedämme, mikä tieto on arvokasta. Lisäksi saamme tärkeää informaatiota siitä, että mistä saamme asiakkaan ostopolkumme alkuun ja mitä tämä aikoo tehdä. Lisäksi voidaksemme herättää asiakkaan kiinnostuksen siirtyä polulla eteenpäin, tulee meidän olla selvillä siitä mitä asiakas arvostaa. Kyseisen tiedon avulla pystymme rakentamaan houkuttavan ja monihaaraisen polun erilaisille asiakkaille.

Verkko ja internet ovat ikävä kyllä monine haasteineen yrityksille kuin tiheä viidakko, jonka polut muuttuvat jatkuvasti kuin epäreilussa labyrintissa. Tämän vuoksi on olemassa oppaita ja asiantuntijoita, jotka ohjaavat meitä yrittäjiä kohti viidakon aarteita. Nykyajan kovasti kilpailulla markkinoilla tieto onkin valtaa. Onneksi jokainen voi lisätä tietoa omasta yrityksestään, palveluistaa ja tuotteistaan potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa.

Hyvää kevättä!

-Mikko Kohonen, Myynninmaailman hallituksen jäsen

Aiheet: spv, digimarkkinointi, google-mainonta, markkinointi, myynnninmaailma, sosiaalinen media

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä