<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Myynninmaailma vahvasti mukana Grow Up -kasvuyrityskilpailussa

Kirjoittanut Mikko Isoniemi on 07.10.2013
Mikko Isoniemi

Grow Up -kasvuyrityskilpailu on kaikille yrityksille avoin ja se järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kilpailun finaalipäivä oli 1.10. Seinäjoella Framilla. Sitä ennen oli kilpailun avaustilaisuus Rytmikorjaamolla 3.9. Idea kilpailusta sai alkunsa Etelä-Pohjanmaan kasvuyrittäjäfoorumissa, jossa olen aktiivisesti mukana. Me olimmekin mukana suunnittelemassa kilpailua ja olemme myös kilpailun yksi pääsponsoreista.

Grow Up -kasvuyrityskilpailussa on kaksi sarjaa. Toisessa sarjassa kilpailevat juuri aloittaneet yritykset ja toisessa vakiintuneet yritykset, jotka hakevat kasvua esimerkiksi uuden tuotteen avulla. Finaaliin pääsi molemmista sarjoista kuusi parasta yritystä ja sarjojen voittajille on luvassa rahapalkinnot. Kaikki finalistit saavat myös vauhtia yrityksensä kasvattamiseen eri alojen asiantuntijoilta, jotka neuvoivat heitä finaalipäivänä. Minä olin mukana myynti -ja markkinointipisteellä auttamassa kilpailijoita.

Me Myynninmaailmassa haluamme aktiivisesti edistää alueen yritysten hyvinvointia ja siksi olemme mukana Grow Up -kilpailussa. Kasvuyritykset ovat myös meidän pääasiakkaitamme ja muutama meidänkin asiakkaamme oli mukana kilpailussa.

Etelä-Pohjanmaalla yrittäjyys on selkeästi veressä, sillä kilpailijoita oli heti ensimmäisenä vuonna runsaasti (43 kpl) ja me sparraajat myös yllättyimme todella positiivisesti kilpailijoiden tasosta. Yrityksillä oli todella kova draivi, rohkeat tavoitteet ja presentaatiot olivat vakuuttavia. Yritysten liikeideat olivat vahvoja ja niiden takana oli paljon osaamista.

Tietenkin kilpailuun osallistujilla on myös haasteita, missä sparraajatkin pyrkivät kilpailijoita auttamaan. Yltioptimistiset tavoitteet ja resurssit näen kilpailijoiden suurimpina haasteina. Päämäärä oli monella tiedossa, mutta polku sinne pääsemiseksi oli vielä epäselvä. Mitä ja miten pitää tehdä? Resurssit ovat myös aina kasvuyritysten haaste. Tällä kertaa resursseista korostuivat rahan lisäksi uskallus ottaa uusia ihmisiä ajoissa mukaan. Yritys ei saisi henkilöityä vain yhteen ihmiseen, sillä se on liian suuri riski. Yritykset käyttävät myös enemmän rahaa tuotekehitykseen kuin markkinointiin ja myyntiin. Alussa näin voikin olla, mutta kun tuote tai palvelu on valmis täytyy myyntiin ja markkinointiin panostaa suuresti tulosten aikaan saamiseksi.

Finalistien läpikäynnistä ja voittajien valinnasta tulee todella tiukka. Sarjojen voittajat julkistetaan 24.10. Kilpailu järjestetään myös ensi vuonna, koska koko kilpailu yllätti myös järjestäjät todella positiivisesti kilpailijoiden määrän ja laadun ansiosta. Myynninmaailma haluaakin ehdottomasti olla myös ensi vuonna mukana kilpailussa vähintään yhtä vahvalla panostuksella kuin tänä vuonna.

Aiheet: myynnninmaailma

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä