<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Oppeja Nordic Business Forumista myyjille ja markkinoijille

Kirjoittanut Mikko Isoniemi on 17.10.2013
Mikko Isoniemi

 

”Tärkeimmät asiakkaasi ovat työntekijäsi” - sanoi osuvasti Jack Welch Nordic Business Forumissa. Viime viikon blogitekstistä voit lukea enemmän itse NFB:stä ja nyt nostan seminaarista esille itselleni vahvasti mieleen jääneitä oppeja myyntiin ja markkinointiin.

NBF:n teemana oli tänä vuonna johtajuus ja useat puhujat Welchin lisäksi puhuivatkin sisäisen markkinoinnin tärkeydestä. Henkilöstö on osa yrityksen pääomaa. On tätä päivää, että henkilöstöstä huolehditaan hyvin. Johtajan täytyy tietää mikä on hänen roolinsa henkilöstöjohtamisessa ja kuinka se toteutuu käytännössä. Hyvä kysymys johtajalle on kysyä itseltään tietääkö henkilökuntani kaiken tarvittavan? On turha taistella jos omat joukot eivät ole omalla puolella.

Petri Parvinen

Petri Parvinen teki hieman yllättäen todella kovan vaikutuksen myynnin ammattilaisena. Häneltä on tulossa pian Myynnin psykologia -kirja mitä voin lämpimästi suositella jo pelkän seminaariesityksen jälkeen. Hän toikin vahvasti esille myynnin psykologista puolta. Myyntitilannetta ei saa vetää liian rutiinilla ja suunnitella liikaa etukäteen. Myyjän tulee reagoida tilanteen mukaan, sillä jokainen asiakastapaaminen on yksilöllinen. Täytyy pyrkiä keräämään kokemusta ja osaamista, että eri tilanteissa voi käyttää erilaista myyjätyyliä.

Kuuntelu on myyjän tärkein taito. Nykyään asiakas haluaa vaikuttaa ja myyjän tulee antaa sille tilaa. Saamalla vaikuttaa myyntiprosessiin ja sitä kautta tuotteisiin tai palveluihin asiakas tuntee itsensä tärkeäksi. Asiasta tehtyjen tutkimuksien mukaan myyjä saa paremmin kauppoja kun antaa asiakkaan puhua. Osittain näistä samoista asioista Parviaisen lisäksi puhui myös Jari Sarasvuo.

Parvinen toi vielä yhden tässä muuttuvassa maailmassa tärkeän asian esille. Erään tutkimuksen mukaan 60 %:ssa tapauksista asiakas päättää jo ennen myyntitapaamista aikooko hän ostaa vai ei. Verkkosivuilla ja sosiaalisella medialla on nykypäivänä suuri merkitys myynnin pohjustuksessa sillä sieltä asiakas tutkii ennen myyntitapaamista pohjatietoja myyjän yrityksestä.

Sarasvuo painotti myynnissä perusasioita. Vaikka sähköisiä kanavia on koko ajan enemmän niin kasvokkain tapahtuvaa myyntiä ei korvaa mikään. Hän nostikin kolme asiaa esille mitkä ovat tärkeitä kasvokkain tapahtuvassa myynnissä tänä tuulisena ja kylmänä aikana. On tärkeää tehdä myynti laadukkaasti. Toiseksi merkitsee paljon oikea suunta eli myytkö oikeille asiakkaille? Kolmantena ja ylivoimaisesti tärkeimpänä on määrä. Se kuinka paljon myyjä tapaa asiakkaita ja on myyntitilanteissa ratkaisee.

Aiheet: markkinointi, myynnninmaailma, myynti, sosiaalinen media

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä