<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ostajapersoona on tuottoisa mielikuvitusystävä

Kirjoittanut Maria Sumuvuori on 05.04.2017
Maria Sumuvuori
Seuraa:

Tunnet palvelusi pienintä yksityiskohtaa myöden. Tunnet ne niin hyvin, että tiedät tarkalleen niiden kaikki vahvuudet ja heikkoudet. Tunnet myös kilpailijasi etkä pelkää näyttää asiakkaallesi, että palvelusi on alan ehdoton ykkönen. Mutta tiedätkö, mikä saa asiakkaasi liikkumaan ja lopulta ostamaan palvelun?

Markkinointi on tehokkainta silloin, kun sille löytyy oikean ajan ja paikan lisäksi tarve. Emmehän halua vain vilahtaa ohi ihmisten somevirrassa, eikä yksikään ihminen halua somevirtansa täyttyvän turhista mainoksista. Tarvitsemme vaikuttavampaa ja kohdennetumpaa markkinointia, jolla pääsemme lähemmäs oikeita asiakkaitamme ja heidän oikeita tarpeitaan. Tätä varten meidän täytyy tuntea asiakkaamme läpikotaisin. Mutta miten teemme sen?

Yksi parhaista keinoista syventää omaa asiakastuntemustaan on ostajapersoonien rakentaminen. Ostajapersoonat ovat yrityksen fiktiivisiä, yleisluontoisia mielikuvitusystäviä, jotka edustavat parhaita asiakkaitasi. Teppo Toimittajaan, Minna Mainostajaan ja Kauko Kirvesmieheen voidaan kiteyttää kaikki se tieto, jota tarvitsemme asiakkaidemme tarpeiden, halujen ja toiveiden ymmärtämiseksi. Ja kun ymmärrämme asiakkaitamme, voimme olla varmoja, että tarjoamamme sisällöt, tuotteet ja palvelut pääsevät maaliin asti.

Miten ostajapersoonan voi rakentaa? Tässä vaiheessa päänsäryn kanssa painiminen on enemmän kuin sallittua, mutta pelko pois – kun kysyt oikeita asioita oikeilta ihmisiltä, sinulla on pian koossa kaikki tarvitsemasi tieto. Paras keino rakentaa toimivia ostajapersoonia on siis haastatella omia asiakkaitasi. Lisäksi kannattaa haastatella omia työntekijöitä, jotka ovat ahkerasti tekemisissä asiakkaidesi kanssa, ja tutkia myös markkinatutkimuksesi tuloksia.

Kun pääset kunnolla jyvälle ostajapersoonistasi, voit kohdentaa markkinointisi ja myyntisi hyvin rajatuille kohderyhmille ja vähentää näin ylimääräisiä kuluja uusien asiakkaiden hankinnassa. Tiedät myös, missä ostajapersoonasi viettävät aikaa, joten saat mahdollisuuden olla itsekin mukana samoissa paikoissa niin verkossa, kuin oikeassa elämässäkin. Markkinointisisältöjen luominenkin helpottuu ja tehostuu, kun tiedät, mitä asiakkaasi elämässään tavoittelevat.

Luvassa on vielä lisää asiaa siitä, miten ostajapersoonat rakennetaan käytännössä, joten seuraa blogiamme!

Aiheet: digimarkkinointi, markkinointi

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä