<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rahanhimoisten kauppiaiden maailma

Kirjoittanut Ronja Hautamaki on 18.06.2014
Ronja Hautamaki
Seuraa:

Usein käy niin, että asiakas leimaa myyjän kivisydämiseksi kaupparatsuksi, jonka silmissä loistavat kirkkaana kolikot ja paksut setelitukut. Joskus kaikki asiakassuhteeseen kuuluva luetaan automaattisesti rikkauksien havitteluksi ja silmittömäksi itsekkyydeksi ja piittaamattomuudeksi siitä, mitä asiakas todella haluaa.

Myyjillä on kovat paineet sellaisten ihmisten kanssa asioidessa, joilla on ammattikunnasta tietty kuva valmiina mielessään. Stereotypiat vallitsevat yhä maailmaa, ja niistä on vaikeaa päästä irti. Totuus on, että kaikki myyjät eivät ajattele vain itseään. On oikeasti olemassa niitä, jotka rehellisesti haluavat tarjota parasta mahdollista apua ihmisille ja joille työ on sydämen asia.

Totta kai jokaisella yrityksellä tuottavuus on ensimmäinen huomioon otettava asia - siitä ei päästä mihinkään. Yrittäjyys on Suomessa äärettömän haasteellista. Tarvitaan kaikki energia ja tarmo, jotta kyetään kasvamaan tai edes ylläpitämään nykyistä myyntiä. Totuus on, että harva yrittäjä uskoo todella rikastuvansa työllään. Siksi niin monet perustavatkin yrityksen intohimonsa pohjalta. Ja tuo intohimo on usein sekä itseä että muiden ihmisten auttamista koskevaa intohimoa.

Työstä ihan oikeasti voi nauttia. Monet ihmiset pyrkivät työllään vaikuttamaan ja tekemään hyvää. Myyjät ovat merkittävä osa yrityksen toimeentulon perustuksia. Myyjänä yksilöllä on tuottavuuden parantamisen lisäksi mahdollisuus olla avuksi muille ihmisille. Olemme kaikki ihmisiä - haluamme ja tarvitsemme toimeentulon, mutta tahdomme myös tehdä jotakin joka merkitsee jotakin jollekin. Ja pienikin apu merkitsee aina.

Myynninmaailman myyjät haluavat aidosti tarjota asiakkaille sitä, mitä nämä todella tarvitsevat. He kartoittavat, millaisia tarpeita asiakkaalla on ja tekevät tarjouksensa sen perusteella. Työ tehdään aina yhtä suurella huolella, sillä haluamme saada aikaan konkreettista hyötyä. Samoin tekee moni muukin myyjä ja yritys.

Olisi hienoa, jos ihmiset näkisivät tämän puolen ja hakisivat rohkeammin ulkopuolista apua. Kukaan kun ei voi kieltää sitä faktaa, että kaikkea ei tarvitse osata, ehtiä eikä pystyä tekemään yksin. Sitä varten ovat toiset ihmiset - ja monet näistä ihmisistä ovat perustaneet organisaatioita, joiden avulla välittää apunsa perille asti. Mitä järkeä maailmassa olisi, jos kaikki tavoittelisivat vain omaa etuaan? Emme koskaan saisi aikaiseksi muutosta parempaan. Pyrkikäämme siis kaikki kehittymään ja antamaan itsestämme enemmän muille ihmisille.

Aiheet: kauppias, markkinointi, myynti, yrittäjyys

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä