<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Saila Kinni: Tyssääkö kehitys tyytyväisyyteen?

Kirjoittanut Myynninmaailma on 28.10.2016
Myynninmaailma

Maalilinjan jälkeen fiilisten kyselijöille tulee usein vähäteltyä omaa suoritustaan. Miksi ihmeessä? Team Myynninmaailmassa mukana oleva Suomen ykkössuunnistaja Saila Kinni kertoo! 

”Onnittelut ylivoimaisesta voitosta! Menosi vaikutti erittäin vakuuttavalta, mitkä fiilikset?” ”Kiitos! Nojaa, kolmoselle tuli ihan typerä virhe ja pitkällä välillä seilasin enkä pysynyt lainkaan suunnitellulla reitillä. Lopussa kuulin jo kuulutuksen kisakeskuksesta, lisäsin vauhtia, en malttanut ottaa viimeisiä rasteja huolella ja härväsin siinä turhaan ainakin puoli minuuttia. Mutta muuten meni ihan jees!”

 

mmirvistys_worldofo.jpg

Viimeiset metrit, all in! Kuva: worldofo.com ja http://runners.worldofo.com/sailakinni.html

 

Juuri nuorten sarjoista pääsarjaan vaihtaneena, SM-kisoissa kymmenen joukkoon sijoittumisesta vielä haaveilevana suunnistajana yllä esitettyjen voittajien haastatteluiden kuunteleminen oli hämmentävää. Toki tunnistin myös itsessäni jo silloin tuon suunnistajan ”perisynnin”, eli onnistuneenkin suorituksen jälkeen tulee ensimmäisenä mieleen se väärässä notkossa seisoskelu ja 20 sekunnin aikahukka. Saati sitten epäonnistumisen jälkeen: Mielessä jyskyttää ainoastaan se ääliömäinen jättipummi, vaikka kilpailun 17 muuta rastiväliä sujuivat ihan nappiin ja askelkin oli kevyt ja voimakas. Mutta silti, eikö edes voittaja voi olla vain tyytyväinen itseensä, nostaa kädet ilmaan, hymyillä ja tuulettaa? Päätin silloin 20-vuotiaana, että jos joskus jotain voitan tai hiukankaan menestyn, niin menestyksen hetkellä en ainakaan anna virheitä perkaavia haastatteluja! Mutta nyt, kun haastatteluihin olen päässyt, täytyy valitettavasti tunnustaa ja nostaa käsi ylös virheen merkiksi: Olen lipsunut päätöksessäni. Miksi ihmeessä?!?

 

mmtuuminta_Petteri Kähäri.jpg

Miksi en malttanut suunnistaa kunnolla tuossa kohdin? Viiltävää virheiden tutkimista heti maaliviivan ylittämisen jälkeen. Kuva: Petteri Kähäri

 

Jatkuva kehittymisen halu, siinä vastaus. Janoan kehittymistä, haluan olla parempi. Aina voi kehittyä jollain osa-alueella, urheilija ei ole koskaan valmis. Tämä on se sisäinen liekkini, joka ajaa jatkamaan urheilijan polulla: Uskon voivani kehittyä suunnistajana, urheilijana, ihmisenä, ja sitä myötä saavuttaa asettamiani tavoitteita. Siksi onnistuneenkin kisan jälkeen mielessä on ne kehityskohteet, joihin keskittymällä voisin seuraavalla kerralla suunnistaa vielä nopeammin, olla vielä parempi. Virheiden ja kehityskohteiden perkaamisen ei kuitenkaan tarvitse olla vatvomista ja itsensä sättimistä, vaan rakentavaa ja motivoivaa! Kehityskohteiden lisäksi on erityisen tärkeää käsitellä myös kaikki hyvä ja onnistunut suorituksessa. Se on koettua, se on totta ja se on vahvin perusta rakentaa seuraava onnistunut suoritus!

 

MM-pitkän matkan kilpailun (jossa saavutin urani toistaiseksi parhaan MM-sijoitukseni: 5.) jälkeen illalla joukkueemme majoituksessa pääsin vihdoin juttelemaan valmentajani kanssa. Olimme molemmat iloisia ja tohkeissamme onnistumisestamme oikealla hetkellä, ja puheet siirtyivät nopeasti siihen, miten viides sija hilattaisiin jatkossa vielä napsun korkeammaksi! Siinä tovin kehityskohteita intoiltuamme ja suorituksen epäkohtia jossiteltuamme, valmentajani tokaisi: ”No joo, mutta ollaanpa nyt hetki tyytyväisiä tähän! Mietitään niitä kehitysjuttuja myöhemmin.” Niinpä! Onnistumisen hetkellä saa iloita, nostaa kädet ilmaan, olla rehdisti tyytyväinen itseensä. Tunne, joka seuraa onnistumista isossa, tärkeässä kilpailussa, on parasta. Sen tunteen haluan kokea yhä uudelleen ja uudelleen. Se tunne tulee ajamaan minut taas treenipoluille marraskuun pimeässä ja toukokuun valossa.

 

 mmtuuletus 2.jpg

Viiden MM-kisoissa! Tuuletuksen paikka!

 

Tutustu tarkemmin Team Myynninmaailmaan täältä.

Aiheet: Team Myynninmaailma

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä