<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sosiaalisen median lukuisat kanavat - pysyäkö kotona, vai valloittaako maailma?

Kirjoittanut Ronja Hautamaki on 19.05.2014
Ronja Hautamaki
Seuraa:

Sosiaalisen median kanavia on jo tuhansia erilaisia, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Suosituimpiin kuuluvat Facebook, Twitter, Youtube LinkedIn, Blogit, Pinterest, Flickr ja Instagram, minkä lisäksi mm. Google+ yrittää kipeästi saavuttaa kaipaamaansa läpimurtoa.

Useimmat yritykset ymmärtävät jo, että läsnäolo sosiaalisessa mediassa on nykypäivänä välttämätöntä jos halutaan menestyä, saati edes pysyä pystyssä entiseen tapaan.

Kanavien määrä pistää kuitenkin pään sekaisin. Jotkin yritykset ryntäävät päistikkaa kaikkiin tuntemiinsa kanaviin ja yrittävät epätoivoisesti tuottaa laadukasta sisältöä niistä jokaiseen. Uusia kanavia tulee jatkuvasti ja osa yrityksistä laatii uusia sisältöstrategioita ja pohtii, miten olla läsnä yhä uusissa kanavissa. Jotkut onnistuvatkin tässä erinomaisesti – mutta karu totuus on, että vain harva kykenee keskittymään täydellisesti niin moneen kanavaan. Monesti käy niin, että kanaviin lisätään kaikenlaista, mutta alkuinnostuksen laannuttua päivittäminen jää kun huomataan, etteivät resurssit riitä.

0003420152TT-1920x1280

Ennen kuin yrityksen kannattaa hypätä uudelle mantereelle, sen kannattaa tarkistaa, että nykyinen on reilassa. Jos Facebookiin ei ole päivitetty uutta sisältöä viikkoon, on turha lähteä muihin kanaviin.

Ensin on pidettävä huolta, että nykyistä kanavaa päivitetään tarpeeksi aktiivisesti ja mikä tärkeintä, tarpeeksi huolellisesti. Tärkeintä on, että sisällöstä on asiakkaille jotakin hyötyä ja aktivoi heitä osallistumaan.

Totuus on, että suhteellisen harva yritys täällä Suomessa loppujen lopuksi ymmärtää sosiaalisen median tärkeyden niin hyvin, että etsii innokkaasti uusia kanavia ja tapoja markkinoida sen avulla. Kuitenkin niiden, jotka näin tekevät, kannattaa varmistaa, että perustus on kunnossa – muuten rakennelma sortuu alta aikayksikön.  Sitten, kun sosiaalisen median ”peruskanavat” ovat kunnossa, on ehdottoman positiivista lähteä valloittamaan uusia maailmoja - mutta vain jos inspiraatiota, aikaa ja materiaalia riittää. Jos yrityksellä ei ole resursseja, kannattaa mieluummin keskittyä täydellä liekillä pariin kanavaan kuin heikolla useampiin.

Paljon puhutaan siitä, kuinka kannattaisi astua ulos ovesta ja lähteä rohkeasti seikkailuun. Joskus kannattaa kuitenkin pysyä kiltisti kotikentällä. Resurssien ja kokemuksen karttuessa sekä yrityksen kasvaessa tulee kyllä lopulta aika valloittaa hieman suurempi pala maailmaa uusien some-kanavien kautta.

Aiheet: digimarkkinointi, google-mainonta, markkinointi, sosiaalinen media

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä