<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tästä oppeja käytäntöön Nordic Business Forumista 2016!

Kirjoittanut Kati Viikilä on 09.10.2016
Kati Viikilä

 Vuoden 2016 Nordic Business Forumilla oli paljon annettavaa yrittäjille ja yrityspäättäjille. Aiheina digitalisaatio, markkinointi ja yrityskulttuuri ovat tämän päivän yrityselämässä suurimmassa muutoksen myllerryksessä ja nyt tapetilla. Monet miettivät, miten tämä tulee juuri heidän yritykseensä vaikuttamaan. Tässä tekstissä avaan muutaman pointin, jotka seminaarista jäivät vahvana mieleen!

Jos mennään heti konkretiaan, niin Scott Gallowayn ja Gary Vaynerchukin puheenvuoroista tarttui hyvin vahva pointti: markkinointikanavina Google ja Facebook tulevat lähivuosina nousemaan esille entistäkin enemmän. Scott jopa uskalsi ennustaa muiden digitaalisten kanavien olevan pulassa muutamien vuosien kuluttua. Niin kuin Gary asian ilmaisi, on Facebook-markkinointi edelleen todella alihinnoiteltua ja oikein toteutettuna erittäin tehokasta (myös B2B-markkinoinnissa). Gary myös kaivoi puhelimen taskustaan ja kertoi toivovansa, että jos hänet ryöstettäisiin, niin hän luopuisi mieluummin lompakostaan kuin puhelimestaan. Puhelin on nykyään maailman tärkein laite.

Scott taas julisti: ”We used to have religion, but Google is the modern man’s God”. Googlelta kysytään sellaisia kysymyksiä, joita ei uskallettaisi muilta kysyä. 20% kysymyksistä joita kysytään Googlelta, ovat sellaisia joita ei olla ikinä ennen kysytty ääneen.

Mitä tästä kaikesta voi päätellä? Yritysten täytyy panostaa varsinkin näihin kahteen kanavaan ja muistaa mobiilikäyttäjät. Panostus ei tarkoita vain rahallista resurssia, vaan myös laatua. Mielestäni yksi Garyn tärkeimmistä pointeista oli: Älkää palkatko ketä tahansa nuorta ihmistä hoitamaan teidän sosiaalista mediaa, se että he käyttävät sitä itse henkilöinä, ei tarkoita että he olisivat yritysviestinnän tai markkinoinnin ammattilaisia. Miten voit sitä paitsi johtaa sellaista markkinointia tekevää assistenttia, jonka työstä et ymmärrä itse hölkäsen pölystä? Onko asia oikeasti hoidossa, mistä tiedät jos et tiedä? Sinun tulee oppia ja tietää, jos et opi tai halua tietää, palkkaa ammattilainen tai ulkoista se osa-alue ammattilaiselle.

Kuten Pes Traynor kertoi, kaikista huonoin tapa yrittää kehittyä on se, että panostetaan vähän jolla saadaan odotetusti vähän vaikutusta, silloin myös tekosyynä voi käyttää sitä, että eihän tähän käytetty edes paljoa aikaa. Aina on liian aikaista innovoida, kehittyä ja kokeilla uutta. Henry Fordkin keksi auton, ennen kuin oli keksitty tietä ja bensa-asemia, olisiko silloinkin pitänyt vain todeta että on liian aikaista? Koskaan et ole valmis muutokseen, muutosta ei ikinä tapahdu ilman epävarmuuden tunnetta.

 

Amy Chuan mukaan kolme menestyksen avainta ovat ylivertaisuuskompleksi, epävarmuus ja itsekuri. Epävarmuus tulevaisuudesta ja tieto siitä, että et ole koskaan valmis, motivoivat sinua kehittymään ja menemään eteenpäin. Ylivertaisuuden ja epävarmuuden tunne kuulostavat aika oudolta yhdistelmältä, mutta näiden tunteiden yhdistelmällä sinua ohjaa aivan erilainen draivi.

Seminaarin tärkeimpiä markkinoinnin oppeja oli näiden kanavien suosion lisäksi se, että tarinat toimivat, luukutus ei. Niin sanottu työntömarkkinointi, eli mainosten tunkeminen joka kanavaan tuote edellä ei toimi. Ihmiset kelaavat telkkarimainosten ohi tai katsovat katsottavansa mieluummin mainosvapaasta verkosta. Kuten Gary sanoi, mainosten pitää tuoda kohteelleen lisäarvoa ja useasti se lisäarvo on aika. Tarinoita, viihdettä ja tietoa, niin että niitä ei tarvitse itse etsiä. Kiinnitä mainonnassasi huomiota siis siihen, mikä kiinnostaa sinun asiakkaitasi.

Päättäjät. Älä johda, vaan johdata. Hyväksy muutos. Johda muutosta. Ja kuten Dick Costolo ja Ed Catmull painottivat; uskalla tehdä virheitä ja älä pelkää epäonnistumista.

“We are living in a time in where nothing is impossible – we have the chance to make our grandest dreams come true. We are rapidly shifting from a local, linear world towards global, exponential growth – and technology is the bedrock on which our future is being built”

- Peter Diamandis


Lisää Katin tekstejä löydät hänen LinkedIn -profiilistaan.

Aiheet: digimarkkinointi, markkinointi, myynti

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä