<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Lähemmäksi asiakasta kuvien avulla – hyödynnä kaikki potentiaali!

 

Kuvat ovat merkittävä osa sosiaalista mediaa. Ihmiset napsivat kameroillaan ja nykyään yhä aktiivisemmin myös kännyköillä ja muilla mobiililaitteilla kuvia milloin mistäkin – maisemista, tapahtumista, ihmisistä, esineistä, ruoista joita syövät.. Koska kuvia saa niin helposti esim. älypuhelimilla, ei moni ihminen jätä tilaisuutta väliin vaan nappaa kameran taskustaan jo puhtaasti tottumuksesta kun tulee ”kuvattavan arvoinen hetki”.

Usein surullinen totuus on, että bändikeikat ja yllättävät tapahtumat koetaan nykypäivänä monesti kameran linssin läpi sen sijaan, että niitä seuraisi aidosti ilman mitään välikäsiä. Tämä niin tehokkaasti addiktoiva ja suorastaan sekopäinen into valokuvaamiseen ei kuitenkaan suinkaan ole pelkästään huono asia – etenkään yritysten kohdalla.

Kun esimerkiksi ravintola onnistuu ruoka-annoksensa asettelussa ja pöydän koristelussa, on olemassa suuri todennäköisyys sille, että tämä onnistuminen nähdään muutamissa sekunneissa Facebookissa, Instagramissa tai muussa sosiaalisessa mediassa. Kun julkaisijan tuttavat näkevät kuvan, vesi herahtaa kielelle ja heillekin tulee kova halu päästä käymään ravintolassa. Tästä ei voi olla muuta kuin hyötyä yritykselle, joka saa uusia asiakkaita ja parantaa imagoaan sosiaalisessa mediassa.

Yritysten kannattaa hyödyntää ihmisten halu ikuistaa kokemansa kuvallisesti. Sisustukseen, tuotteiden ulkoasuun ja asetteluun sekä valaistukseen ja tunnelmaan kannattaa kiinnittää yhtä paljon huomiota kuin asiakaslähtöisyyteen.

Asiakkaille kannattaa myös järjestää sellaista tekemistä, josta tekee mieli kertoa ystäville kuvin sosiaalisessa mediassa. Sissimarkkinointi toimii nyt erityisen hyvin, kun aina on joku kamera kädessä valmiina mainostamaan tapahtumaa yrityksen puolesta. Toisaalta yritysten on oltava tarkkana, sillä myös epäonnistumiset tallentuvat someen alta aikayksikön.

Sen lisäksi että hyödynnettäisiin asiakkaiden valokuvainnostusta, kannattaa yritysten itsekin astua asiakkaiden luo kuvienjakopalveluihin. Sen sijaan, että teetettäisiin aina vain ammattimaisia ja aseteltuja kuvia valokuvaajalla tai käytettäisiin kuvapankkien kuvia, kannattaa joskus myös itse vetäistä se kännykkä sieltä taskun pohjalta – hetken kuin hetken ikuistaminen ja jakaminen asiakkaiden kanssa toimii, sillä hyvä kuva voi levitä jakamisen ansiosta vaikka kuinka laajalle. Yritys on myös lähempänä asiakasta, kun kuvat eivät ole niin teennäisiä vaan kertovat katsojalle, mitä ihan oikeasti juuri sillä hetkellä tapahtuu.

Kuvat ovat tehokas markkinointikeino niin asiakkaiden kuin yrityksen itsensäkin ottamina. Niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä kuvallinen päivitys houkuttelee sosiaalisessa mediassa monta kertaa niin paljon näkijöitä kuin pelkkä tekstipostaus. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, niinhän sitä sanotaan – tämä kannattaa muistaa, kun pohtii miten saavuttaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa!

Kuva lainattu käyttäjältä David Goehring täältä. 

Lue lisää

Aiheet: digimarkkinointi, kuvat, markkinointi, sosiaalinen media, vinkit

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä