<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miten aktivoin seuraajani sosiaalisessa mediassa?

Sosiaalisessa mediassa on tärkeää olla läsnä - tuottaa aktiivisesti ja säännöllisesti sisältöä, jota tykkääjät ja seuraajat voivat kommentoida ja jakaa eteenpäin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös laatu merkitsee. Jos kaikesta aktiivisuudesta huolimatta some-sisältö ei saa lainkaan huomiota, kannattaa pysähtyä ja miettiä, missä voisi olla vika.

Lue lisää

Aiheet: markkinointi, sosiaalinen media, vinkit

Vinkit sosiaalisen median kanavien sisällön päivittämiseen; Osa 4 Instagram

Vinkkisarjamme erilaisten sosiaalisten median kanavien sisällön tuottamiseen jatkuu aiheenaan Instagramin yrityskäyttö.

Lue lisää

Aiheet: mainonta, markkinointi, sosiaalinen media, vinkit, vinkkejä

Vinkit sosiaalisen median kanavien sisällön päivittämiseen; Osa 3 Twitter

Tällä viikolla vinkkisarjamme jatkuu aiheenaan Twitter. Kannattaa seurailla blogia niin saat parhaat vinkit eri kanavien tehokkaaseen käyttöön, vielä on kaksi osaa jäljellä!

Lue lisää

Aiheet: B2B, mainonta, markkinointi, sosiaalinen media, vinkit, vinkkejä

Vinkit sosiaalisen median kanavien sisällön päivittämiseen; Osa 1 Facebook

Tästä alkaa 5-osainen vinkkisarjamme erilaisten sosiaalisen median kanavien sisällön tuottamiseen, seuraa blogiamme ja lue parhaat vinkit eri kanavien tehokkaaseen käyttöön.

Lue lisää

Aiheet: B2B, mainonta, erottuminen, kehittäminen, markkinointi, sosiaalinen media, vinkit, vinkkejä

Arnold Schwarzeneggerin 5 vinkkiä menestykseen - Nordic Business Forum

Eturivissä! :)

Mikko on parhaillaan toista päivää asiakasvastaavamme Matin kanssa Nordic Business Forumissa.

Lue lisää

Aiheet: forum, markkinointi, norcic business forum, nordic, vinkit, vinkkejä, yrittäjyys

Linkin jakaminen Facebookissa - pari asiaa, joista et ehkä tiennyt

Facebook on täynnä muutoksia ja etenkin yritysten on pysyttävä jatkuvasti aallon harjalla, jos haluavat saavuttaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Tässä pari asiaa, joita et ehkä ole vielä huomannut ja jotka ovatkin tulleet vähän kuin hiipien ilman, että Facebook on kummemmin tiedottanut niistä.

1. Kun Facebookissa julkaisee linkin, sen oheen ilmestyy yleensä automaattisesti jaettavalta sivustolta poimittu kuva. Ennen tuon kuvan pystyi kyllä vaihtamaan, mutta muutettu kuva ilmestyi kuvakansioon vaikkei sitä välttämättä olisi sinne halunnut. Nyt linkkiä jakaessa päivityksen kuvan voi muuttaa miksi tahansa klikkaamalla "Lataa kuva" ilman, että kuvakansio sen takia täyttyy turhaan.

2. Linkkiä jakaessa myös tilapäivityksen otsikkoa sekä tekstiosiota voi muokata oman maun mukaan klikkaamalla kyseisiä kohtia. Jos linkin mukana tullut otsikko ja linkin kuvaus eivät siis miellytä, voi asialle tehdä jotakin.

Tällaiset pienetkin muutokset helpottavat paljon yritysten Facebookin käyttöä kun voidaan itse määritellä, mitkä asiat jaettavassa linkissä ovat niitä olennaisimpia, joiden halutaan näkyvän käyttäjille.

Tässä vielä vähän havainnoillistusta:

Lue lisää

Aiheet: päivittäminen, sosiaalinen media, vinkit, ylläpito

Lähemmäksi asiakasta kuvien avulla – hyödynnä kaikki potentiaali!

 

Kuvat ovat merkittävä osa sosiaalista mediaa. Ihmiset napsivat kameroillaan ja nykyään yhä aktiivisemmin myös kännyköillä ja muilla mobiililaitteilla kuvia milloin mistäkin – maisemista, tapahtumista, ihmisistä, esineistä, ruoista joita syövät.. Koska kuvia saa niin helposti esim. älypuhelimilla, ei moni ihminen jätä tilaisuutta väliin vaan nappaa kameran taskustaan jo puhtaasti tottumuksesta kun tulee ”kuvattavan arvoinen hetki”.

Usein surullinen totuus on, että bändikeikat ja yllättävät tapahtumat koetaan nykypäivänä monesti kameran linssin läpi sen sijaan, että niitä seuraisi aidosti ilman mitään välikäsiä. Tämä niin tehokkaasti addiktoiva ja suorastaan sekopäinen into valokuvaamiseen ei kuitenkaan suinkaan ole pelkästään huono asia – etenkään yritysten kohdalla.

Kun esimerkiksi ravintola onnistuu ruoka-annoksensa asettelussa ja pöydän koristelussa, on olemassa suuri todennäköisyys sille, että tämä onnistuminen nähdään muutamissa sekunneissa Facebookissa, Instagramissa tai muussa sosiaalisessa mediassa. Kun julkaisijan tuttavat näkevät kuvan, vesi herahtaa kielelle ja heillekin tulee kova halu päästä käymään ravintolassa. Tästä ei voi olla muuta kuin hyötyä yritykselle, joka saa uusia asiakkaita ja parantaa imagoaan sosiaalisessa mediassa.

Yritysten kannattaa hyödyntää ihmisten halu ikuistaa kokemansa kuvallisesti. Sisustukseen, tuotteiden ulkoasuun ja asetteluun sekä valaistukseen ja tunnelmaan kannattaa kiinnittää yhtä paljon huomiota kuin asiakaslähtöisyyteen.

Asiakkaille kannattaa myös järjestää sellaista tekemistä, josta tekee mieli kertoa ystäville kuvin sosiaalisessa mediassa. Sissimarkkinointi toimii nyt erityisen hyvin, kun aina on joku kamera kädessä valmiina mainostamaan tapahtumaa yrityksen puolesta. Toisaalta yritysten on oltava tarkkana, sillä myös epäonnistumiset tallentuvat someen alta aikayksikön.

Sen lisäksi että hyödynnettäisiin asiakkaiden valokuvainnostusta, kannattaa yritysten itsekin astua asiakkaiden luo kuvienjakopalveluihin. Sen sijaan, että teetettäisiin aina vain ammattimaisia ja aseteltuja kuvia valokuvaajalla tai käytettäisiin kuvapankkien kuvia, kannattaa joskus myös itse vetäistä se kännykkä sieltä taskun pohjalta – hetken kuin hetken ikuistaminen ja jakaminen asiakkaiden kanssa toimii, sillä hyvä kuva voi levitä jakamisen ansiosta vaikka kuinka laajalle. Yritys on myös lähempänä asiakasta, kun kuvat eivät ole niin teennäisiä vaan kertovat katsojalle, mitä ihan oikeasti juuri sillä hetkellä tapahtuu.

Kuvat ovat tehokas markkinointikeino niin asiakkaiden kuin yrityksen itsensäkin ottamina. Niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä kuvallinen päivitys houkuttelee sosiaalisessa mediassa monta kertaa niin paljon näkijöitä kuin pelkkä tekstipostaus. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, niinhän sitä sanotaan – tämä kannattaa muistaa, kun pohtii miten saavuttaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa!

Kuva lainattu käyttäjältä David Goehring täältä. 

Lue lisää

Aiheet: digimarkkinointi, kuvat, markkinointi, sosiaalinen media, vinkit

Ajatko huomaamattasi asiakkaan pois sosiaalisessa mediassa?

Olet viimein saattanut yrityksesi sosiaaliseen mediaan kuultuasi, että kaikki muutkin ovat jo siellä. Kuten ennenkin, julkaiset tyypillisiä mainoksia ja tiedotat intohimolla yrityksestäsi ja sen palveluista sekä ajankohtaisista tarjouksista. Pusket sisältöä Facebookin lisäksi aktiivisesti ehkä myös LinkedIniin, Twitteriin, blogiin ja Pinterestiin. Tuotekuvia, numeroita ja deadlineja kampanjoiden päättymisille. Samat mainoslauseet joita mainostoimistot ovat sommitelleet katukyltteihin ja lehtimainoksiin, julkaiset nyt ylpeänä sosiaalisen median kanavissa. Asiakkaat eivät kerta kaikkiaan voi olla huomaamatta yritystäsi, kun näet näin paljon vaivaa.

Lue lisää

Aiheet: markkinointi, myynninmaailma, myynti, sosiaalinen media, vinkit

Mikko Kohonen - 6 yhteistä askelta onnistuneeseen maalin- ja kaupantekoon

Myynninmaailman hallituksen jäsen Mikko Kohonen tietää maalinteosta paljon. Hän on kautta aikojen eniten maaleja tehnyt pelaaja Salibandyliigassa. Hän on myös lajissaan kaksinkertainen maailman- ja suomenmestari. Tämän lisäksi Mikolla on kahdeksan vuoden kokemus toimimisesta myynnin kouluttajana ja konsultoijana. Nyt Mikko kertoo tiiviisti kuusi yhteistä askelta onnistuneeseen maalin- ja kaupantekoon.

Lue lisää

Aiheet: spv, myynnninmaailma, vinkit, Yleinen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä