<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vältä nämä kolme virhettä ja markkinoi tuloksellisemmin

Kirjoittanut Markus Jokinen on 08.02.2016
Markus Jokinen

Oletko koskaan miettinyt mitä on onnellisuus? Se on se katoava hetki ennen kuin haluat lisää onnellisuutta. Ajatus saattaa kuulostaa tutulta tv-sarja Mad Menin faneille sillä se on lainattu mainosmiesten viskinutuiselta sankarilta, Don Draperilta. Markkinoinnissa onnellisuuden hetki on perin huumaava. Se tarjoaa parhaimmillaan mahdollisuuden työllistää entistä enemmän ja saavuttaa suurempia tavoitteita myynnillisesti. Yksittäisiä onnellisuuden hetkiä markkinoinnissa voikin saavuttaa tuurilla, mutta pitempiaikaiseen huumaan tarvitaan suunnittelua. Seuraavassa kolme yleisintä karikkoa mitkä markkinoinnin suunnittelijan kannattaa ainakin välttää:

1. Poltat rahaa kun et mittaa
Ostat tai teet hienot markkinointitoimenpiteet ja vuoden lopuksi et tiedä mihin rahasi käytit. Lisäksi myöhemmältä suunnittelulta katoaa pohja kun et voi ennustaa mahdollisia tuloksia. Mitattavien tavoitteiden avulla pystyt kehittämään markkinointiasi jatkuvasti ja tunnistaa mitkä toimenpiteet ovat kannattavia. Näin voit jättää rahaa polttavat keinot välistä ja sammalla saat realistiset eväät asettaa tavoitteita jatkossa.

2. Budjetti on markkinointisi ainoa tavoite
Tämä virhe on usein seurausta edellisestä. Liian usein markkinoinnin tavoitteiden määrittely jää budjetin asettamiseen. Markkinoinnin ainoaksi tavoitteeksi tulee päästä budjettiin, koska ei uskalleta panostaa enempää kun ei tiedetä mitä se tuottaa. Tietysti rahalliset resurssit asettavat aina realismin, mutta markkinoinnin ykköstavoite ei ole säästää vaan kasvattaa. Markkinointiin käytetyn rahamäärän kasvattaminen myös tutkitusti kasvattaa myyntiä. Mieti tärkeysjärjestys: liiketoimintasi tavoitteet, markkinoinnin tavoitteet ja niiden pohjalta budjetti.

3. Systemaattisuus puuttuu
Markkinointikeinoja on tällä hetkellä tarjolla enemmän kuin koskaan. Kohderyhmät ovat myös vaikeammin tavoitettavissa kuin koskaan mainontaan turtumisen ja eri kanaviin hajaantumisen myötä. Tällä hetkellä moni yritys tekee liiaksi vähän kaikkea eri kanavissa tai lamaantuvat ja jättävät markkinoinnin yhden varman kortin varaan. Saat markkinoinnistasi enemmän irti kun suunnittelet markkinointiasi esimerkiksi vuosikellon avulla vuodeksi eteenpäin ja teet myös suuntaa antavan suunnitelman mutamaksi vuodeksi eteenpäin. Näin pystyt hahmottamaan kokonaiskuvan ja samalla valintasi ohjautuvat tukemaan paremmin liiketoimintasi pitkän aikavälin tavoitteita eivätkä jää vain kalliiksi poukkoiluksi.

Vielä kannattaa myös muistaa, että päivän päätteeksi suunnitelmilla ei tee mitään jos niitä ei toteuta. Sekin vaihe on hyvä muistaa rohkeasti viedä maaliin asti. Mitä olet mieltä? Unohdinko jonkin karikon, joka olisi ehdottomasti mielestäsi kannattanut käsitellä tai oletko eri mieltä nostoistani? Keskustelen mielelläni kanssasi markkinoinnin haasteista ja onnistumisista.

Aiheet: markkinointi, Yleinen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä