<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Työharjoittelijana Myynninmaailmassa

Kirjoittanut Myynninmaailma on 14.10.2013
Myynninmaailma

Olen Jesse Särmö. Opiskelen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa pk-yrittäjyyden linjalla. Työharjoitteluni alkoi vuosi sitten. Olin tehnyt Myynninmaailmassa tuntitöitä jo kunnes koulun työharjoitteluinfon ansiosta heräsi ajatus suorittaa harjoittelu työn ohessa. Myynninmaailmalle se sopi hyvin ja asiat saatiin nopeasti järjestykseen.

Harjoitteluni koostuu 720 tunnista, joista puolet tehdään kokopäiväisenä ja puolet puolipäiväisenä koulun ohella. Kesällä suoritin osan kokopäiväisestä harjoittelusta. Lähempänä tuntien täyttymistä olen puolipäiväisen harjoittelun osalta. Koulun ohella puolipäiväisenä tehtävä harjoittelu on hieman haastavaa aikataulutuksen osalta, mutta Myynninmaailman kanssa tuntien sumpliminen on sujunut hyvin.

Olen tehnyt pääasiassa myyntipuolen töitä, mutta myös avustavia töitä. Myyntitöiden osalta olen myynyt koulutuksia ja tehnyt asiakaslistoja potentiaalisista asiakkaista. Koulussa pohjustettu perustieto erilaisista toimialoista ja yrityksistä on ollut tärkeä pohja analysoidessani eri yritysten sopivuutta asiakkaiksi. Olen myös tehnyt markkinatutkimuksia ja asiakastyytyväisyyskyselyjä. Näiden lisäksi avustaviin töihin on kuulunut esimerkiksi eri tietokantojen päivittämistä.

Eija Koskenkorva on ollut työharjoitteluni ohjaaja. Hänen kanssaan olen käynyt läpi soittotarinoitani ja saanut muutenkin paljon vinkkejä. Jokaiseen tehtävään on perehdytetty hyvin, mutta itsenäiselle työskentelylle on kuitenkin jäänyt tilaa.

Työharjoittelussani olen saanut paljon rohkeutta ja itseluottamusta etenkin puhumiseen. Puhelimessa puhumisesta ja esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyjen tekemisestä on tullut luontevaa. Erityisen mielenkiintoista on ollut nähdä ja kokea yrityksen päivittäistä toimintaa. Moni koulun teoria-asia on auennut, kun niitä saa tehdä käytännössä.

Jesse Särmö,
Myynninmaailma

Aiheet: Yleinen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä