<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Värityskirja ja markkinointi - miten ihmeessä ne liittyvät toisiinsa?

Kirjoittanut Myynninmaailma on 04.05.2016
Myynninmaailma

Markkinoinnin suunnittelu ja värityskirjan kanssa puuhastelu muistuttavat jonkin verran toisiaan. Tässä muutamia pointteja, miten näitä kahta voisi verrata. Monilla on sellainen muisti, että kun kuulee tarpeeksi oudon vertauskuvan, muistaa myös asiasisällön.

Mielenkiintoinen, haastava ja erottuva kuva

Hauska ja erottuva kuva kannustaa värittämään. Kuva ei saa olla liian helppo, koska silloin siihen menettää helposti mielenkiinnon ja tekemisen meiningin. Liian haastavakaan kuva ei saa olla, koska muuten sen värittämiseen menee liian paljon energiaa ja se jää helposti kesken.

Markkinoinnin suunnittelussa tulee käyttää samoja periaatteita. Ei haukata heti liian isoa palaa, pidetään markkinoinnin toteuttaminen haastavana, motivoivana mutta kuitenkin mahdollisena. Pidä kuva selkeänä, niin että aina itse tiedät mitä se esittää.

Pysy ääriviivojen sisäpuolella

Kun kuva on suunniteltu, ideana on se, että värittäjien tulee pysyä ääriviivojen sisäpuolella. Myös markkinoinnissa tulee pysyä suunniteltujen rajojen sisäpuolella jotta se olisi oikeasti kustannustehokasta. Vedä siis selkeät rajat markkinointiisi. Määrittele kanavat, viestit, resurssit ja budjetti. Älä markkinoi vain markkinoinnin vuoksi, eli ota puhelinmyyjältä silloin tällöin muutaman satasen juttuja kun sattuvat hyvään aikaan soittamaan. Käytä mieluummin ne sataset järkevästi ja pistä poikimaan. Markkinointi on aina sijoitus, ei mielen mukaan muuttuva kustannus.

Käytä erilaisia värejä

Kuva ei oikein näytä miltään, jos se väritetään samalla värillä. Markkinointi ei oikein näytä miltään, jos sitä tehdään aina samalla kaavalla. Eikö sosiaalinen media toiminut markkinoinnissasi? Kokeile tehdä sitä eri tavalla, kysele, mittaa ja opi. Kun strategiaa suunnitellaan, tulee ottaa huomioon se kuinka erotut kilpailijoistasi. Olisiko se ihan erilainen markkinointistrategia kuin muilla? Erotutaanko viestillä? Voidaanko olla esimerkiksi ravintola joka hyvän palvelun sijaan markkinoi sillä, että palvelu tulee varmasti olemaan elämäsi huonointa? Kuinka massasta erotutaan? Minun mieleeni jäi kerran esimerkiksi se, kun paikallislehdessä koneiden varaosia myyvä yritys mainosti ”lasinpesunesteen ostajalle ranskanleipä kaupan päälle”.

Mieti uusia kohderyhmiä

Aikuisten värityskirjojen myynti räjähti käsiin viimeisen vuoden aikana. Kuka olisi uskonut että aikuiset haluavat värittää? Markkinointia suunnitellessa voit miettiä, löytyisikö joku kohderyhmä johon kilpailijasi eivät ole vielä iskeneet? Markkinoivatko muut kaupungin autokorjaamot opiskelijoille ja jos eivät, mikset sinä markkinoisi?

Kun olet värittänyt koko värityskirjan, voit ihailla tuloksia. Käytit erilaisia kyniä, joista jotkut sopivat useampaankin kuvaan ja kuluivat enemmän, ne kynät vain toimivat hyvin. Jotkut sivut saattavat olla rutussa ja matkalla revit osan irti, mutta seuraavalla kerralla tiedät kokemuksesta millainen värityskirja toimii juuri sinulle.

Tämä lainaus ei liity väritykseen, mutta bisnekseen liittyy: ”Et voi tehdä tämän päivän töitä eilisen metodeilla ja olla mukana huomisen bisneksessä.”

 office-594132_960_720

 

Aiheet: Yleinen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Kirjoitukset aiheittain

See all

Seuraa meitä